VaLePa selkeään avausvoittoon

VaLePa vei selkeästi ensimmäinen finaalin Tampereella Etta Oulua vastaan 3–0 (25-17, 25-17, 25-12)

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Kaurto, Siirilä, Sundberg, Suihkonen, Sivua, Alan 
Etta: Haapakoski, Väisänen, Niinivaara, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Hakala 

VaLePa pystyi heti ottelun alusta lähtien pitämään Ettan hyökkäyspelin aisoissa. Pukkipaidat ottivat joka erässä 4 torjuntaa ja sen lisäksi runsaasti vaimennuksia. VaLePan puolustajat sijoittuivat hyvin vapaille sektoreille tiiviin torjunnan takana. Pukkipaidat hyökkäsivät puolustuksen jälkeen 31 kertaa ja tappoivat jatkohyökkäykset peräti 68%:n tehoilla.

VaLePan tehokas torjunta- ja puolustuspelaaminen söi eväät Ettan hyökkäyksiltä. Lisäksi pukkipaidat aloitussyöttivät hyvin, 8 ässää ja 6 virhettä on erinomainen suhde. Myös VaLePan vastaanotto toimi hienosti. Mikko Esko pääsi käyttämään koko hyökkäysarsenaalia tehokkaasti ja piti Ettan torjujat kiireisinä.

VaLePan ehjä pelaaminen kaikilla osa-alueilla sai Ettan näyttämään huonommalta, kuin se todellisuudessa on. Joukkueen vastaanotto toimi hyvin. Kolmannen erän alussa nähtiin tuttua Ettaa. Joukkue kaivoi palloa peliin ja hyökkäsi tehokkaasti kimpopalloja käsien kautta. Joukkueen tehokkain +/- tilastoissa oli Juuso Kontio 5/+4 vaikka hän oli kentällä vain lyhyitä aikoja. Anssi Hakala nosteli hienosti palloja peliin. Antti Ronkainen oli hyökkäyksessä tehokas, mutta virheet pudottavat kokonaissuoritusta. Joonas Jokela oli ensimmäisen erän tosi tehokas 8 passista 6 pistettä, mutta sen jälkeen tehot laskivat.

VaLePa jauhoi tehokkaasti. Tällä kertaa Markus Kaurto kunnostautui torjunnassa peräti viidesti. Urpo Sivula oli jälleen joukkueen pistekunkku kovilla tehoilla. Erik Sundberg jatkoi hienoa vastaanottopeliä. Myös Alanin vastaanotto ja puolustaminen toimi hyvin. Siirilä kunnostautui hyvän hyökkäyspelin ohella 3 ässällä. Mikko Eskon rauhallista, varmaa, mutta yllätyksellistä pelinrakentelua on ilo seurata.

Parhaat pistemiehet
Sivula 21/+14, Siirilä 9/+8, Suihkonen 9/+7
Ronkainen 9/-1, Jokela 9/+2, Pennanen 6/-2

Antti Ronkainen: Pelipaikka oli hyvä. Kyllä meidän pitää ajatella, miten oma peli saadaan paremmaksi. Hyökkäyspeliä pitää parantaa, mutta myös jokaisella osa-alueella.

Niko Suihkonen: Hyvältä tuntui pelata tänään. Etta ei päässyt oikein missään vaiheessa peliin mukaan. Niin kuin Radovan sanoi hetki sitten, että tehtiin ensimmäistä kertaa enemmän ässiä kuin virheitä. Jokainen peli pitää pelata hyvin.

Olli Kuoksa: Halli on oikein hyvä ja loistava tapahtuma. Minun pitää kantaa vastuu siitä, että en pystynyt valmistamaan nuoria pelaajia tähän. Emme päässeet missään kohtaa pelaamaan omaa peliä. Meidän pitää oppia pelaamaan VaLePaa vastaan.

Radovan Gacic: Pelasimme hyvin kaikilla osa-alueilla ja saimme hyvän itseluottamuksen itsellemme. Pelasimme hyvin ja Etta ei pystynyt vastaamaan, mutta tämä oli vasta ensimmäinen ottelu tässä sarjassa. Meidän pitää pystyä pitämään oma keskittyminen hyvänä kaikissa otteluissa.

VaLePan tiedotus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s