LP Viesti naisten lentopallomestariksi

LP Viesti ratkaisi naisten Suomen mestaruuden viemällä finaalisarjan nimiinsä puhtaasti 3-0 Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan.

Mestaruus on Saloon kaikkiaan yhdeksäs ja mitali 16:s. Finaalipaikka oli sille 11 perättäinen, joiden aikana saaliiksi on tullut yhdeksän kultaa ja kaksi hopeaa (2016 ja 2018).

Salo ja Hämeenlinna ovat kohdanneet finaalisarjassa nyt kymmenen kertaa ja voitot ovat hämeenlinnalaisille 6-4. Yksittäiset finaaleiden otteluvoitot ovat sen sijaan salolaisille 23-21.

LP Viestistä libero-kapteeni Hillaelina Hämäläiselle SM-kulta oli jo uran seitsemäs ja mitali kaikkiaan yhdestoista. Passari Viktoriia Tuchashvili pokkasi neljännen mestaruutensa. Toiseen mestaruuteen yltivät Anna Czakan, Tuuli Kukkonen, Saana Lindgren, Pilvi Kettunen ja Lena Lymareva-Flink. Ensikertalaisia kultajuhlissa ovat Veda Mansikkaviita, Milja Piesanen, Lotta Piesanen, Netta Laaksonen, Lena Prokopenko, Kertu Laak, Krtystina Yagubova sekä Jenna Rosenthal.

Lisäksi joukkueessa pelasivat muutaman ottelun kauden aikana Salla Virtanen, Ada Vikstedt sekä Laura Pihlajamäki.

LP Viestin mestarijoukkueen kokoajana ja päävalmentaajana toiminut Tomi Lemminkäinen on ollut mukana kaikissa seuran mestaruuksissa ja mitaleissa. Päävalmentajana mestaruus oli Lemminkäisen viides. Apuvalmentaja Janne Harjulle mestaruus oli toinen. Muut mestaruusjoukkueen staffin jäsenet ovat fysiikkavalmentaja Ville Salmi, tilastovalmentaja Petri Virtanen, huoltaja Janne Kirjavainen, hieroja Oksana Pasternak ja psyykkinen valmentaja Laura Hentinen-Moilanen.

LP Viesti pelasi kauden aikana Mestaruusliigassa 34 ottelua voittaen niistä 30. Kotona joukkueen saldo oli 15-3 ja vieraissa upea 15-1. Seurahistorian pudotuspelien voittoprosentti nousi myös 75,4 % (126i-41).

Viime kauden mestarille ja nyt hopealle sijoittuneelle Hämeenlinnalle mitali oli jo peräti 20:s: kymmenen kultaa, viisi hopeaa ja viisi pronssia. Pelaajista Eveliina Smolanderille mitali oli jo uran kahdeksas ja Ronja Heikkiniemelle viides.

LP Viesti voitti seurahistorian yhdeksännen Suomen Mestaruutensa, kun Hämeenlinnan Lentopallokerho taipui finaalisarjassa otteluin 3-0. Kolmas finaali meni salolaisille erin 3-1 (25-23, 25-21, 19-25, 21-25).

– Tuntuu niin hyvältä! Olemme tehneet todella paljon töitä ja odottaneet tätä hetkeä. Olen todella ylpeä, että pystyimme voittamaan Hämeenlinnan tasoisen joukkueen finaaleissa 3-0. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa olimme ratkaisuhetkillä kovempia ja se ratkaisi voiton, kertoi huippuottelun pelannut Kertu Laak.

– Olimme tänään selkeästi parempi joukkue niissä erissä jotka voitimme. Ensimmäisessä erässä Hämeenlinnalla oli pieni johto, mutta muuten me hallitsimme.

– Kertu pelasi huippupelin ja Jenna Rosenthal nosti tasoaan todella hyvin. Viktoriia Tuchashvilin kovuus näkyi tänään – aluksi keskipeli ei sujunut oikein ollenkaan, mutta hän haki väkisin Jennan mukaan peliin. Vastaanotto toimi hyvin ja varsinkin Lena Lymareva-Flink nosti palloja kovalla prosentilla, kertoi päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

– Saimme henkisen yliotteen ensimmäisessä ottelussa, kun nousimme jo lähes hävitystä pelistä voittoon. Tämän jälkeen joukkueessa oli luottamusta, että pystymme voittamaan, vaikka olisimmekin häviöllä.

 

LP Viesti, naisten lentopallon Suomen mestari 2019

1 Viktoriia Tuchashvili

2 Hillaelina Hämäläinen

3 Veda Mansikkaviita

4 Milja Piesanen

5 Lotta Piesanen

6 Netta Laaksonen

7 Anna Czakan

8 Lena Prokopenko

9 Tuuli Kukkonen

10 Saana Lindgren

11 Pilvi Kettunen

12 Kertu Laak

15 Krystsina Yagubova

17 Lena Lymareva-Flink

18 Jenna Rosenthal

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen

Kakkosvalmentaja Janne Harju

Fysiikkavalmentaja Ville Salmi

Huoltaja Janne Kirjavainen

Tilastovastaava Petri Virtanen

Psyykkinen valmennus Laura Hentinen-Moilanen

Hieroja Oksana Pasternak

Puheenjohtaja Karri Virtanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: