Lehtonen ja Lahti ulos toisella pudotuskierroksella

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti-Liukkonen sijoittuivat yhdeksänneksi Kroatiassa beach volleyn FIVB:n viiden tähden Major -turnauksessa.

Pelit Porecissa päättyivät 18-21, 19-21 -neljännesvälierätappioon tshekkiläisparille Barbora Hermannová/Marketa Slukova. Yhdeksäs sija sivuaa suomalaisparin parasta saavutusta FIVB:n Major- tai Grand Slam -turnauksissa.

– Tappiosta huolimatta tämä oli ylivoimaisesti turnauksen paras peli neljän luvalla sanoen heikomman pelin jälkeen. Muutamalla lisäbreikillä olisimme taistelleet puolivälieräpaikasta, päävalmentaja Kai Liukkonen summasi.

Kroatiasta mukaan tarttui 360 FIVB:n rankingpistettä sekä 8000 dollarin palkintopotti. Lehtosen ja Lahti-Liukkosen kausi jatkuu Sveitsissä pelattavalla kauden kolmannella Major -turnauksella.

– Nyt pieni lepo ja sitten suunnataan Gstaadiin, Liukkonen suunnitteli.

Heinäkuun ohjelmassa suomalaiskaksikolla on vielä Puolan Olsztynissa järjestettävä FIVB:n neljän tähden turnaus, johon heillä on suora pääsarjapaikka. Lehtosen ja Lahti-Liukkosen kauden päätavoite on heinä-elokuun vaihteessa Wienissä pelattavat MM-kisat.

Myös Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen selviytyivät Kroatiassa pääsarjaan. Alkulohkosta ei tullut voittoja. Imatralaisnuoret saivat ensimmäisestä Major-turnauksen pääsarjapaikastaan vaivanpalkaksi 180 rankingpistettä ja 4000 dollarin palkintorahat. Sinisalon ja Ahtiaisen kausi jatkuu heinäkuun alussa Laholmissa, Etelä-Ruotsissa pelattavalla CEV:n Satellite -turnauksella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s