Naisille upea voitto välieräavauksesta

Naisten lentopallomaajoukkue otti todellisen taisteluvoiton Euroopan liigan ensimmäisessä välieräottelussa Popradissa isäntäjoukkue Slovakiasta erin 3-2 (25-23, 15-25, 20-25, 25-17, 15-12).

Toinen välierä pelataan sunnuntaina 2.7. Pasilan urheiluhallissa kello 17. Suomelle riiittää finaalipaikkaan voitto millä tahansa numeroilla. Jos Slovakia voittaisi ottelun 3-2 pelattaisiin ns. kultainen erä finaalipaikasta.

Toisessa välieräparissa kohtaavat Ukraina ja Espanja. Ukraina voitti ensimmäisen välierän kotonaan 3-1. Finaalit pelataan myös kaksiosaisena: 5.7. ja 9.7. Suomen pelatessa finaalissa pelataan Pasilassa 5.7.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi oli tehnyt yhden muutoksen avauysseitsikkoon edellisistä otteluista, kun Yasmine Madsen otti toisen keskipelaajan paikan Laura Pihlajamäen sijaan. Näin Suomen avaus oli: Kaisa Alanko, Piia Korhonen, Salla Karhu, Noora Kosonen, Yasmine Madsen, Daniela Öhman ja liberoina Saana Koljonen sekä Hillaelina Mäntylä.

Avauserän lopussa Suomi näytti jälleen Euroopan liigan lohkovaiheesta jo tutuksi tulleen loppukirin ja nousi 20-22 -takaa-ajosta 25-23 erävoittoon. Öhman alusti syötöillään kaksi viimeistä erän pistettä.

Toinen ja pitkälti kolmaskin erä olivat selkeästi kotijoukkueen. Erityisesti keskipelaajat Nina Herlova ja Michaela Abrhamova esittivät ”satasillaan” komeaa peliä Barbora Kosekovan passeista.

Neljänteen erään Suomi otti heti vahvan alun ja erityisesti hakkuri Korhonen ja yleispelaaja Kosonen saivat palloa kuolemaan laidasta Kaisa Alangon tarjoilusta komeasti. Viidennessä erässä jatkettiin pitkälti siitä mihin neljännessä päästiin ja Suomi kuittasi 15-12 -voiton kautta otteluvoiton 3-2.

Piia Korhonen teki 24/+16 ja Noora Kosonen kesän kovimman pistesaldonsa 21/+13. Kotijoukkueen keskipelaajat olivat selkeästi heidän tehopelajaat.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

– Vähän kaksijakoinen, alkuun oli kummallakin vaikeaa, oli jännitystä havaittavissa. Kaksi viimeistä erää oli meidän omaa peliä, mitä haluaisimme pelata koko ajan.

– Slovakia oli juuri odotetun kaltainen. Syöttö ja vastaanotto oli kohtuullisen hyvää, sellaista vastaan emme heti pystyneet pelaamaan. Kun oma syöttö ja vastaanotto ei toiminut, niin piti malttaa ja jaksaa.

– Piia Korhonen paransi hienosti loppua kohden ja Noora Kosonen oli kova koko pelin. Hyökkäys ylipäätään parani kahteen viimeiseen erään, kun se muuttui alkuerien 30:sta prosentista 50:een. Samoin vastaanotto pysyi lopussa hyvänä.

– Uskomattoman kova joukkue, ettei lakkaa uskomasta. Kaksi erää oltiin ihan altavastaajia. Siitä huolimatta uskottiin, että homma saatiin kääntymään.

– Puolessa välissä olemme vasta, Helsinkiä ja seuraavaa koitosta kohti.

Suomen pistenaiset

Piia Korhonen 24/+16 (hyök 21/46)
Daniela Öhman 11/+4 (hyök 5/12)
Noora Kosonen 21/+13 (hyök 16/46) (vo 26%)
Salla Karhu 4/-3 (hyök 4/18) (vo 37%)
Yasmine Madsen 5/+3 (hyök 4/6)
Kaisa Alanko 7/+6
Saana Koljonen (L) vo 52%
Hillaelina Mäntylä (L)
Laura Pihlajamäki 3/+2 (hyök 0/2)
Ronja Heikkiniemi 2/0 (hyök 1/8) (vo 53%)
Suvi Kokkonen 2/+2 (hyök 1/2)
Iida Paananen 0/0

Lotta Piesanen ja Roosa Laakkonen eivät pelanneet.

Slovakian parhaat pistenaiset:

Nina Herelova 19/+15
Michaela Abrhamova 17/+15
Dominika Drobnakova 15/+8

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s