Alanko ja Korhonen johdattivat naiset finaaliin

Suomen naisten lentopallomaajoukkue selvitti komeasti tiensä Euroopan liigan finaaliin. Suomi voitti Pasilassa toisessa välieräottelussa Slovakian 3-0 (25-16, 25-18, 25-21). Kun avausosan Suomi vei Popradissa 3-2, eteni Suomi finaaliin sarjapistein 5-1.

Voitto oli maajoukkueelle kahdeksas perättäinen, kun se on voittanut kaikki Euroopan liigan ottelunsa tähän mennessä.

Suomi kohtaa finaalissa Ukrainan, joka hävisi toisen välieräottelun Guadalajarassa Espanjassa 3-2, mutta voitti sitä ennen kotonaan 3-1.

Finaalit pelataan myös kaksiosaisena: ensimmäinen osaottelu pelataan keskiviikkona 5.7. Pasilan urheiluhallissa kello 18.30 ja toinen sunnuntaina 9.7. Ukrainan Ivano Frankivskissa.

Suomen voitto perustui erinomaiseen syöttöpeliin. Piia Korhosen ja Noora Kososen johdolla Suomi pommitti Slovakian pelinrakentelun vaikeuksiin, eikä se päässyt haastamaan kotijoukkuetta kuin hetkittäin.

Etenkin ottelun toinen erä ja sen jälkipuolisko olivat Suomen kovan itsetunnon osoittavia. Slovakia sai erään salama-alun (0-6, 6-12), mutta Suomi tuli peliin upeasti mukaan Kososen syöttövuorolla. Lopulta erä kääntyikin loppupuolen 19-6 -vedolla ylivoimaisesti voitoksi.

Suomi sai hyvän syöttönsä kanssa Slovakian avauspelin vahvuuden, keskihyökkäyksen, hienosti vaikeuksiin. Piia Korhonen nakutti 18/+13, Salla Karhu 11/+7 ja Noora Kosonen 10/+6. Torjunnat Suomi vei 10-3 ja ässäsyötöt 7-2.

Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

– Yhdessä olomme alkaa näkyä, se oli keihään kärki tänään. Mietimme aina juuri käynnissä olevaa palloa, ei edellistä, eikä seuraavaa. Luotetaan, että hommamme toimii.

– Oliko tämä meidän parasta osaamista? Parasta on vaarallinen termi. Tämä oli tänään tarpeeksi hyvää voittaaksemme pelin. Finaaliin pääsy on makea asia kaikkiaan koko joukkueelle ja jokaiselle pelaajalle. Saamme tärkeitä rankingpisteitä, jotka avittavat taas seuraavissa askelissa eteenpäin. Tytöt ovat tehneet hienoa työtä ja tämä oli yksi palkinto siitä.

Slovakian päävalmentaja Marek Rojko:

– Onnittelut Suomelle osanotosta Euroopan liigaan ja heti pääsystä finaaliin. Me teimme saman viime kesänä. On tärkeää olla mukana Euroopan liigassa, se vie joukkuetta hyvin eteenpäin.

– Me halusimme pelata paremmin, mutta jäimme Suomen varjoon tänään. Tunnen useita Suomen pelaajia. Erityisesti Valko-Venäjän voittaminen kaksi kertaa alkulohkossa oli hieno suoritus. Kunnioitan tulosta tässä välieräparissa.

Suomen kapteeni Laura Pihlajamäki:

– Olemme tehneet paljon töitä kesän aikana ja se näkyi tänään hyvänä esityksenä. Finaalivastustajaa ei tarvitse tässä vaiheessa spekuloida, me pelataan omaa peliämme ja sillä selvä.

Slovakian kapteeni Jaroslava Pencova:

– Suomi syötti hyvin, paremmin kuin avauspelissä. He olivat myös hyökkäyksessä vaarallisimpia ja jopa erittäin hyviä ajoittain. Olin yllättynyt vastustajan hyvästä organisoidusta pelistä.

Suomen pistenaiset
Piia Korhonen 18/+13 (hyök 11/29)
Daniela Öhman 7/+6 (hyök 6/12)
Noora Kosonen 10/+6 (hyök) (vo 38%)
Salla Karhu 11/+7 (hyök) (vo 62%)
Laura Pihlajamäki 6/+4 (hyök 2/6)
Kaisa Alanko 0/-2
Saana Koljonen (L) vo 33%
Hillaelina Mäntylä (L)
Ronja Heikkiniemi
Yasmine Madsen, Suvi Kokkonen, Lotta Piesanen, Iida Paananen, Roosa Laakkonen eivät pelanneet.

Slovakian parhaat pistenaiset:
Romana Kriskova 10/0
Michaela Abrhamova 8/+7
Dominika Drobnakova 8/+4

Ottelukuvat Tuomas Pelto/CEV
http://www.cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=989

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s