LML – näin pelataan ja näin valitaan parhaita pelaajia

Naisten Mestaruusliigassa on yhdentoista varsinaisen liigajoukkueen lisäksi mukana Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue, joka kohtaa kaikki liigajoukkueet kertaalleen niiden kotikentällä. Näin naisten ottelumääräksi tulee runkosarjassa 31 joukkuetta kohden.

Miesten Mestaruusliigoissa on mukana kaudella 2021-2022 yksitoista joukkuetta. Ne pelaavat kolminkertaisen runkosarjan, joten ottelumäärä on joukkuetta kohden 30.

Runkosarjojen jälkeen kahdeksan parasta pelaa pudotuspelit. Runkosarjassa sijoille 1-8 päätyneet joukkueet selviytyvät puolivälieriin (3-5 ottelua). Puolivälierien voittajat pelaavat välierät (3-5 ottelua). Välierien häviäjät pelaavat yhden pronssiottelun runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotipelinä  ja voittajat finaalit (4-7 ottelua).

Runkosarjassa sijalle 10. ja 11. sijoittuneet joukkueet pelaavat paras viidestä systeemillä säilymisestä ja liigakarsintoihin joutumisesta. 1-sarjan mestari ja liigan putoamiskarsinnat hävinnyt joukkue pelaavat paras viidestä menetelmällä liigapaikasta.

PELAAJAKILPAILUT
PROlibero-kilpailussa valitaan jokaisen runkosarjaottelun paras libero. Eniten valintoja saavuttanut pelaaja palkitaan molemmissa liigoissa kauden PROliberona.

Mestaruusliigan Pistekilpailua ei tällä kaudella järjestetä, vaan kaikissa otteluissa valitaan otteluisäntien palkitsemat ottelun MVP:t eli joukkueiden tärkeimmät pelaajat.


Mestaruusliigassa palkitaan syys- ja kevätkauden OmaSp Luottopelaajat-kentälliset, jotka valitaan yleisöäänestyksellä. Lisäksi OmaSp palkitsee kuukauden passarin ”Parasta palvelua” -yleisöäänestyksessä.

Lisäksi aiempien kausin malliin valitaan kuukauden pelaajat ja kuukauden tähdistöt valmentajien äänestyksellä sekä uutena asiana koko syys- sekä kevätkauden OmaSp ”Luottopelaajat” kentälliset yleisöäänestyksellä. Lisäksi OmaSp palkitsee kuukauden passarin ”Parasta palvelua” -yleisöäänestyksessä. Tällä kaudella Kuukauden pelaaja palkitaan viime kauden tapaan Teollisuusliiton ”Kuukauden tekijänä”.

Naisten otteluohjelma

Miesten otteluohjelma

Naisten realiaikainen tulos- ja tilastoseuranta sekä tilastot

https://lml-web.dataproject.com/CompetitionHome.aspx?ID=83

Miesten realiaikainen tulos- ja tilastoseuranta sekä tilastot

https://lml-web.dataproject.com/CompetitionHome.aspx?ID=81

TELEVISIOINTI

Kaikki Mestaruusliigan ottelut nähdään Ruutu+ palvelusta. Ohjelmalistaus:

https://mestaruusliiga.sivuviidakko.fi/media/tvnettilahetykset.htmlLiigan sarjamääräykset kokonaisuudessaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: