Suomi sai kyytiä Turkilta

Lentopalloliiton tiedote

Suomen naisten mahdollisuudet EM-kilpailujen jatkopeleihin kariutuivat lopullisesti tappioon Turkille Cluj-Napocassa. Suomen neljäs kisaottelu Turkkia vastaan päättyi hallitsevan EM-kakkosen voittoon 3-0 (25-19, 25-12, 25-15)

Ukraina löi Ruotsin 3-0 ja varmisteli sillä omaa jatkopaikkaansa Ruotsin ohella.

Turkki oli hyökkäyspelissä valtavan loikan Suomea edellä (Turkin hyökkäys 51%, Suomen 27%), mutta myös puolustuksia joukkue otti peräti kaksitoista Suomea enemmän (37-49).

Suomelta esiintyi ottelussa kentällä 13 pelaajaa, joista Emmi Riikilä ja päätöserän pelannut libero Laura Penttilä ansaitsevat suurimmat kehut.

Turkin tehonainen oli 16/+10 tehnyt hakkuri Ebrar Karakurt, mutta myös odotetusti keskipelaajakaksikko Eda Erdem-Zehra Günes oli kova (16/+14 yhteensä).

Päävalmentaja Tapio Kangasaniemi:

  • Turkki oli tänään odotetun kova. He eivät antaneet viimekertaisen toistua ja pistivät kovan lyöntimyllyn päälle. Hyvien vastaanottojen jälkeen 73% tappoja ilman virheitä kertoo kaiken oleellisen. Meiltäkin oli hyvää taisteluilmettä kyllä läpi ottelun, mutta sillä on pelkästään vaikeeta näitä pelejä voittaa Turkin tasoisia porukoita vastaan Huomenna kuitenkin mennään täysillä Romaniaa vastaan ja taas on mahdollisuus kehittyä pikkaisen paremmaksi.

Kaisa Alanko.

  • Oli rohkeita suorituksia, lepsuilulla ei olisi ollut mitään mahdollisuutta. Olen ylpeä joukkueesta. Turkilla oli iso torjunta tänään joka paikassa.Rentoa ja riemukasta peliä haetaan huomenna Romaniaa vastaan. Olisi kiva voittaa täällä. tärkeä peli on edessä.

Yasmine Madsen:

  • Hienoa pelata noin kovaa joukkuetta vastaan, mitä Turkki on. Huomenna Romaniaa vastaan on edessä kova ottelu. Me halutaan kaikki antaa kaikkemme tuossakin pelissä.

Kapteeni Kaisa Alangolle ottelu oli 118:s maajoukkueessa.,Hän nousi kaikkien aikojen ottelumäärissä nyt kymppikärkeen Laura Tuomisen ja Sari Korven rinnalle.

Suomen avausseitsikko: Kaisa Alanko, Piia Korhonen, Emmi Riikilä, Salla Karhu, Michaela Madsen, Anna Czakan ja Netta Laaksonen (L).

Suomi tuli otteluun erinomaisella sähköllä ja hyvän syöttöpelin johtamana nappasikin 6-3 -johdon. Turkki kuitenkin sai pelinsä nopeasti kuosiin ja karkasi Suomen rohkeista rakennelmista huolimatta selkeään erävoittoon. Odotetusti Turkin keskipelaajat Eda Erdem – Zehra Günes olivat kovia hyökäten seitsemän pistettä.

Toisessa erässä olympiaviitonen ja hallitseva EM-hopeajoukkue karkasi heti kärkeen. Suomen hyökkäyspeli tukkeutui lähes täysin Turkin torjunnan edessä (21 %) ja vastaanottokin oli vaisua. Erä Turkille 25-12.

Kolmannessa erässä Suomi pelasi vähemmän peliaikaa turnauksessa saaneilla pelaajilla. Seitsikkona oli pääosin Katja Kylmäaho-Yasime Madsen-Ronja Heikkiniemi-Emmi Riikilä-Daniela Öhman-Anna Czakan- Laura Penttilä (L).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: