Suomen joukkue miesten EM-kisoihin

Lentopalloliiton tiedote

Mikko Esko nousi mukaan kisaryhmään – Urpo Sivulalla jo seitsemäs EM-turnaus

Päävalmentaja Joel Banks on nimennyt 1.9. Tampereella käynnistyvien miesten lentopallon EM-kilpailujen isäntäjoukkueen 14 pelaajan kisaryhmän. Tällä kertaa ei todellakaan ole klisee sanoa joukkueen sisältävän sekä kokemusta, että nuorempaa nälkäisyyttä Joukkueessa on neljä yli 30-vuotiasta pelaajaa ja viisi EM-tason ensikertalaista.

Joukkue kokoontuu kisapaikkakunnalle Tampereelle 27. elokuuta.

Joukkueen passarikaksikon muodostaa jo 10 vuoden takaisista EM-kisoista tuttu parivaljakko Eemi Tervaportti ja Mikko Esko. Joukkueen kapteenilla Tervaportilla ja jo 14 vuotta sitten arvokisadebyyttinsä tehneellä Eskolla on vyöllään yhteensä huimat 15:et arvokisat sekä yli 500 maaottelua.

Vaikka Esko on maaottelumääränsä ja muutenkin kokemuksensa myötä joukkueen ylivoimaisesti marinointunein pelimies, löytyy kisajoukkueesta kaksi vieläkin enemmän EM-kilpailuja pelannutta pelaajaa. Urpo Sivulalle EM-turnaus on jo uran seitsemäs ja Eemi Tervaportillekin kuudes. Viiteen Eskon kanssa nousee nyt myös Lauri Kerminen. Lisäksi koko tämä nelikko on pelannut myös kahdet MM-kilpailut (2014, 2018).

Ensikertalaisia EM-tasolla joukkueessa on viisi: Aaro Nikula, Joonas Jokela, Sakari Mäkinen, Miko Jauhiainen ja Voitto Köykkä. Heistä Mäkinen sai arvokisakasteensa toki kolme vuotta sitten MM-kilpailuissa.

Hakkurikolmikon Sivulan kanssa muodostavat ensikertalaiset Aaro Nikula ja Joonas Jokela. Nikula on Suomen arvokisahistorian pisin maajoukkuemies (212 cm).

Yleispelaajanelikko on melko tuttu, kolmen vuoden takaiseen MM-turnaukseen on tullut vain yksi muutos Niklas Seppäsen palatessa nyt mukaan Elviss Krastinsin ”tilalle”. Antti Ronkainen, Niko Suihkonen ja Sakari Mäkinen yhdessä Seppäsen kanssa muodostavat todella tasapainoisen nelikon.

Keskipelaajien ruotuun saadaan uusi arvokisapelaajaa Yhdysvalloissa opiskelleesta ja pelanneesta Miki Jauhiaisesta kokeneen SiSi-kaksikon Siirilä-Sinkkonen rinnalle.

Vakiolibero Lauri Kermisen kaveriksi eriväriseen pelipaitaan on nyt tarjolla valmennusjohdolle vaihtoehdoksi ensikertalinen Voitto Köykkä.

Päävalmentaja Joel Banks:

– Ensinnäkin haluan antaa valtavan suuren arvostuksen ja kiitoksen kaikille pelaajille ja staffille, jotka ovat olleet mukana tällä matkalla kohti tätä päivää. Ihan jokainen on antanut kaikkensa jokaisessa käänteessä tämän erikoislaatuisen kotikisaprojektimme eteen. Tämä on jo nyt ollut suuri kunnia työskennellä näin motivoituneen joukkueen kanssa. Esimerkiksi meidän lääkintä/huoltotiimi sekä fysiikkavalmentaja Tommi Pärmäkoski ovat pitäneet miehet hienosti iskussa.

– Erilaiset rajoitukset ovat totta kai vaikeuttaneet meidän ohjelmaa, muun muassa pitämällä meidän harjoituspelien määrän aivan liian vähäisenä haluttuun. Näin olemme joutuneet tekemään pitkiä treenijaksoja ja tässä vaikeassa tilanteessa kaikki ovat olleet upeasti mukana. Henki on pysynyt todella korkealla koko ajan päämäärä hienosti fokuksessa.

– Joukkuevalinnoista osa oli hyvinkin selviä, osa ei niinkään. Yleispelaajanelikosta jokainen tuo oman erikoisosaamisensa mukaan joukkueeseen. Liberokaksikko vie toisiaan erinomaisella tavalla eteenpäin auttaen toisiaan eri tavoin. Keskipelaajien osalta nuori kaksikko Miki Jauhiainen ja Severi Savonsalmi ovat tuoneet hienon tuulahduksen kokeneemman kaksi oheen. Todella ikävä on jättää valtavasti kypsynyt Savonsalmi nyt kisajoukkueesta.

– Hakkureista ”Upi” Sivula tuo valtaisan määrän kokemusta mukaan joukkueeseen. Hänen kovat haastajansa Jokela ja Nikula tuovat molemmat oman erilaisen osaamisensa joukkueeseen. Näin päädyimme lopulta kolmeen hakkuriin ja kolmeen keskipelaajaan. 

– Eemi on kapteenimme ja selkeä valinta. Kun Eemille tuli pieniä vaivoja, oli Mikko Esko luonnollisesti ensimmäinen vaihtoehto kysyttäväksi mukaan valtaisan kokemuksensa myötä. Hän pääsi heti ryhmään mukaan ja siihen myös halusi tulla. Todella pitkän ja hankalan harkintaprosessin kautta päädyimme ”Meskoon” toisena passarina. 

Suomen joukkue lentopallon EM-kilpailuihin 2021

(nimi, pituus, ikä, maaottelut, seura, monennet EM-kilpailut)

PASSARIT

2 Eemi Tervaportti  193 / 32 / 244 / 6 Jastrzebski Wegiel POL
3 Mikko Esko 198 / 42 / 299 / 5 VaLePa

HAKKURIT

12 Aaro Nikula 212 / 22 / 5 / 1 Benfica POR
10 Urpo Sivula 195 / 33 / 228 / 7 Akaa-Volley
13 Joonas Jokela 202 / 22 / 27 / 1 Active Living Orion NED

YLEISPELAAJAT

1 Antti Ronkainen  189 / 25 / 44 / 2 Biogas Näfels SUI
6 Niklas Seppänen 194 / 27 / 105 / 4 Kladno Volley CZE
7 Niko Suihkonen  190 / 22 / 43 / 2 Plessis Robinson FRA
23 Sakari Mäkinen 189 / 26 / 26 / 1 VaLePa

KESKITORJUJAT

9 Tommi Siirilä  203 / 28 / 138 / 4 Kamnik Calcit SLO
11 Sauli Sinkkonen  201 / 31 / 129 / 4 Akaa-Volley
18 Miki Jauhiainen 205 / 24 / 19 / 1 Savo Volley

LIBEROT

4 Lauri Kerminen 182 / 28 / 183 / 5 Dinamo Moskova RUS
8 Voitto Köykkä 179 / 22 / 4 / 1 Akaa-Volley

Päävalmentaja Joel Banks 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: