Suomi voitti Viron naisten maaottelussa

Suomi ja Viro kohtasivat Tartossa naisten virallisessa maaottelussa. Suomi voitti 3-2. Näin kuuluu konekäännös Viron Lentopalloliiton sivun jutusta, joka julkaistiin heti pelin jälkeen illalla:

Viron maajoukkue pelasi tänään virallisen maaottelun Suomen joukkuetta vastaan. Kokous päättyi Viron kansakunnan tappioon 2: 3 (25: 19 , 12:25, 18:25, 25:23, 10:15). Pohjoiset naapurit tapaavat jälleen huomenna, 6 . Elokuuta klo 18.00.

Viro aloitti kokoonpanolla: puolen pelaaja  Julija Mõnnakmäe,  diagonaalinen hyökkääjä  Kertu Laak,  nurkka hyökkääjien  Kristiinen Miilen ja Eva Liisa Kuivonen,  ajallinen hyökkääjien Eliise Hollas, Liis Kullerkann ja Libero Merilin Paalo . Myöhemmin pelin edetessä Kadi Kullerkann , Nette Peit ja Karolina Kibberman lähtivät kentälle lyhyempiin hetkiin .

Viro aloitti ensimmäisen pelin paremmin kuin noin 150 hengen kotiyleisö. Johdimme ensimmäisistä pisteistä ja vaikka suomalaisilla naisilla oli muutama menestys ennen loppua, pelin voitto oli meille ehdottomasti 25:19.

Toisessa pelissä oli täysin päinvastainen kuva. Virolaisilla naisilla oli vaikeuksia saada reunoja, ja siksi suomalainen peli hallitsi alusta loppuun antamatta tytöillemme mahdollisuutta. Erittäin varma meikin menetys Virolle 12:25. Naisillemme oli kirjoitettu uskomaton 0% tilastojen vastaanottolaatikkoon, mikä tarkoittaa, että emme voineet vastaanottaa mitään Suomen 24 palvelusta siten, että viestintäpelaaja olisi voinut etsiä hyökkääjiä enemmän tai vähemmän normaalista paikasta! Vastustajilla oli myös jäljellä jopa 7 annosta tässä pelissä.

Kadi Kullerkann aloitti kolmannessa pelissä Kuivosen sijaan. Peli alkoi kuten edellinen. Vastaanotomme oli parantunut hieman, mutta pelin puolivälissä olimme selvässä tappiossa 7:12. Sieltä peli jatkui enemmän tai vähemmän kohta kohdalta, emme koskaan päässeet lähemmäksi 4-5 pistettä vastustajillemme, ja myös Viron oli myönnettävä Suomen 18:25 paremmuus tässä pelissä.

Neljännessä naisjoukkueemme palasi kentälle samassa kokoonpanossa, jolla peli alkoi. Geim teki selkeästi paremman viron. Vaikka Suomi aloitti jälleen hyvin, pysyimme pelissä hienosti emmekä antaneet eroa. Pelin toinen puoli oli erittäin jännittävä ja tasainen. Viimeinen tasapeli oli tulostaululla klo 21:21, sitten tytöt saivat muutaman pisteen eteenpäin ja peli päättyi hienosti voitolla 25:23.

Ratkaisevassa viidennessä pelissä saimme ensimmäisen pisteen, mutta seuraavat viisi ottivat vastustajat, emmekä päässeet eroon tästä tappiosta. Pelin puolivälissä pystyimme pienentämään eron 7: 9: een, mutta se pysyi kirkkaimpana hetkenämme. Suomi voitti viidennen pelin aivan varmasti 15:10 ja niin myös koko ottelu pohjoisille naapureille 3: 2.

”Ensimmäinen peli saattoi tulla meille liian helposti”, kommentoi Kertu Laak, joka toi 16 (+12) pistettä Viron parhaaksi, ”mutta heti kun he alkoivat menestyä reunalla, pelimme hajosi. Paljon meni epäonnistuneen vastaanoton ihoon, mutta teimme myös itse liikaa virheitä. Ja olimme liian pehmeitä lohkopuolustuksessa. Neljännessä teimme hommamme oikein, viidennessä taistelimme, mutta he työntivät reunaa tarpeeksi, jotta emme pystyneet näyttämään oikeaa peliämme. ”

Naisten joukkueen kapteeni Julija Mõnnakmäe, joka pelasi tänään 101. pelinsä Viron maajoukkueessa: ”Aloitimme erittäin hyvin, kesti Suomelta jonkin aikaa saada peli toimimaan täydellä nopeudella. Toisessa ja kolmannessa pelissä teimme paljon virheitä jokaisessa elementissä. Suomalaiset tekivät erittäin hyviä reunoja, mutta epäonnistuneesta vastaanotosta huolimatta meidän olisi pitänyt tehdä toinen ja kolmas kosketus paremmaksi. Neljännessä tunteet palasivat, pystyimme pitämään kiinni pelisuunnitelmasta ja sitten myös onnistuimme. Valitettavasti viidennessä suomalaiset olivat hieman parempia, mutta huomenna taas uusi peli ja meillä menee paremmin! ”

Viron tuottavimmat naiset olivat Laak 16 (+12), Miilen 14 (+8), Mõnnakmäe 9 (+6), Liis Kullerkann 8 (+6) ja Kuivonen 6 (-8) pistettä. Suomalaisista naisista mahtava kolmikko Suvi Kokkonen 19 (+12), Anna Czakan 18 (+12) ja Yasmine Madsen 18 (+7).

Reunapisteillä Suomi oli 16-7 (syöttövirheet 17-6), hyökkäysten onnistuminen oli 41% -34%. Lohkopisteet Viron hyväksi 11-7.

Keskinäisten kontrollipelien sarjan kolmas kokous pidetään huomenna perjantaina 6. elokuuta klo 18.00 Tarton yliopiston urheilurakennuksessa. Peli on avoin yleisölle ja siihen on vapaa pääsy.

STT:n miniuutinen aiheesta on julkaistu muun muassa Itä-Hämeen nettisivuilla:

https://www.itahame.fi/urheilu/4247573

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: