Suomen naisille hyvä lohko Euroopan liigaan

Suomen naiset kohtaavat 2020 Euroopan liigassa Kroatian, Tshekin ja Slovakian. Matkat siis suuntautuvat Keski-Eurooppaan ja vastustajat ovat sellaisia, jotka ovat hyvin haastettavissa ja voitettavissa, jotta maajoukkueen kehityskaari kulkisi oikeaan suuntaan.

https://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/2019/12/suomen-naisille-tiukka-lohko-kultaiseen-liigaan.html

Lohkon joukkueista Tshekki voitti Kultaisen liigan viime vuonna ja Kroatia otti hopeamitalit. Suomi on viime vuosina ollut vaikeuksissa erityisesti Tshekin kanssa. Kroatian Suomi pystyi voittamaan pari vuotta sitten samassa kilpailussa Turussa, joka ottelu hieman meni vastustajalla tunteisiin, kun vieraat tunsivat turvattomuuden tunnetta Turussa:

https://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/huikea-voitto-suomen-naisille-kultaisessa-liigassa.html

2019 EM-kilpailuissa Kroatia haastoi erittäin kovasti Turkin pudotuspeleissä Ankarassa, mutta ei ottelupalloillakaan pystynyt emäntiä kaatamaan. Samaan tulokseenhan ylsi alkulohkossa myös Suomi.
https://www.cev.eu/Competition-Area/MatchPage.aspx?mID=36915&ID=1053&CID=6575&PID=1578
https://www.cev.eu/Competition-Area/MatchPage.aspx?mID=32140&ID=1053&CID=6120&PID=1578

– Tällainen lohko sopii meille tosi hyvin. Joukkueet ovat Euroopan rankingissa sijoilla 10-19, joten on hieno tilanne päästä taas mittaamaan miten meidän pelaajat ja joukkue pärjäävät tuossa tasossa, naisten päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoo.

Kroatia on rankingissa korkeimmalla, 10. sijalla. Tshekki on sijalla 13, Slovakia sijalla 16 ja Suomi sijalla 19.

– Sanomattakin on selvää, että lohko on kova ja vaikeaa tulee olemaan, mutta se kuuluu huippu-urheiluun. Näkisin Kultaisen liigan enemmän hyvänä mahdollisuutena kehittyä ja loistavana valmistautumisena syksyn EM-karsintaan, Kangasniemi toteaa.

Naisten Kultaisessa liigassa on mukana 12 maata, mutta miesten Hopeisessa liigassa vain kuusi. Molemmat liigat alkavat 23.-24. toukokuuta ja alkulohkojen viimeinen kierros on 13.-14. kesäkuuta.

Ylivoimainen suosikki ja hieman omassa sarjassaan on Bulgaria, joka kuitenkin on viime ajat ollut hissijoukkueena VNL:n eli Kansojen liigan ja Euroopan liigan välillä.

Bulgaria haluaa jälleen takaisin VNL:ään, sillä neljän parhaan lopputurnaus on juhannuksena 20.-21.6. Bulgariassa ja sinne pääsevät sen lisäksi lohkojen voittajat.

Naisten Kultaisessa liigassa on mukana 12 maata, jotka on jaettu kolmeen neljän maan lohkoon. Niissä pelataan koti- ja vierasottelut kutakin maata vastaan. Lopputurnauksen kaksi parasta joukkuetta pääsee FIVB:n Challenger Cupiin taistelemaan paikasta Nations Leagueen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: