VNL W: Puolan finaalipaikka lähestyy, Etelä-Korea karsintoihin

Puola sinnitteli finaalipaikan suhteen äärettömän tärkeän 3-2 voiton Dominikaanisesta tasavallasta, joka nousi moneen otteeseen kuin kuolleista vielä taisteluun ottelun voitosta.

Puolan kuormaa saavat runkopelaajat Smarzek ja Kakolewska alkavat olla kovilla: pallo ei enää kuole samaan malliin kuin turnauksen alkupuolella. Lopulta viimeisten pallojen ratkaisijaksi saatiin Stysiak, jotta Puola erikoisten vaiheiden jälkeen käänsi viidennen erän itselleen.

https://www.volleyball.world/en/vnl/women/schedule/9984-Poland-Dominican%20Republic

Karibialaisjoukkue puolestaan menetti mahdollisuutensa finaalipaikkaan, vaikka se ehti nousta jo ottelupalloonkin kolmen Puolan ottelupallon jälkeen. Erikoisin oli valmentajan onnistunut haasto viidennen erän 9-12 tilanteen kääntämiseen 10-11:een, kun ennen pitkälle katsomoon puolustettua palloa Puolan hyökkääjän jalka ehti kääntyä niukasti heidän kenttäpuolelleen, ja tämä saatiin vielä todistettua videolta.

Raskas kiertäminen alkaa vaatia veroaan: tällä kertaa dominikaanien puolelta Eve joutui jättämään kentän ilmeisesti alastulossa pahentuneen säärivamman vuoksi. Viidennen erän lopussa hänkin kuitenkin teki vielä ihmeparantumisen kentälle.

Puola ei niukalla voitolla vielä varmistanut finaalipaikkaa. Japani ja Belgia olivat vielä taistelussa mukana. Japani kuitenkin hävisi Korealle 0-3, tosin varsin kovan taistelun jälkeen, ja on nyt ulkona finaaleista, joten ainoa uhka Puolalle on enää Belgia, jonka loppuohjelma Brasiliaa ja Italiaa vastaan tuntuu kyllä ylivoimaiselta.

https://www.volleyball.world/en/vnl/women/resultsandranking/round1

Korea jää voitosta huolimatta naisten tämänvuotisen VNL:n viimeiseksi, ja jatkaa tämän turnauksen jälkeen Peruun Challenger Cupiin, joten varsin kova vastus odottaa siellä ylöspäin pyrkiviä Maanosaturnausten parhaimmistosta. Ainakin jos ykköspelaaja Kim Yeon Koung jatkaa joukkueessa vielä kotiturnauksen jälkeenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: