Suomessa valittiin viime kauden parhaat

Lentopalloliiton tiedote

Lentopalloliitto on nimennyt kauden 2018-2019 parhaat niin lentopallon, beach volleyn kuin istumalentopallonkin osalta.

Kauden lentopalloilija                                          Lauri Kerminen, Kuzbass Kemerovo, Venäjä

 • Lauri Kerminen pelasi upean kauden Venäjän Superliigassa Kuzbass Kemerovon ykkösliberona. Kemerovo vei Venäjän mestaruuden kaatamalla ennakkosuosikki Zenit Kazanin finaaleissa voitoin 3-1.

Kauden mieslentopalloilija                                Eemi Tervaportti, Olympiacos Piraeus, Kreikka

 • Eemi Tervaportti johti passarina hienosti Olympiacos Piraeuksen peliä Kreikan liigassa.  Olympiacos otti Kreikan mestaruuden kaatamalla PAOK:in 3-0-voitoin.

Kauden naislentopalloilija                                  Roosa Koskelo, Allianz MTV Stuttgart, Saksa

 • Stuttgartin ykkösliberona koko kauden erinomaisesti ahertanut Roosa Koskelo pääsi juhlimaan Saksan mestaruutta Stuttgartin lyötyä finaaleissa Schwerinin. Mestaruus oli Stuttgartille seurahistorian ensimmäinen. Stuttgartin ja Koskelon kauteen kuului mestaruuden lisäksi selviytyminen Mestarien liigan pudotuspeleihin.

Kauden miesjuniori                                               Anton Välimaa, Kokkolan Tiikerit

 • Kokkolan Tiikereiden passari Anton Välimaa pelasi mainion kauden Mestaruusliigassa. 19-vuotias Kauhavan Wisan kasvatti pelasi ensimmäisen kokonaisen kautensa liigassa. Hänet valittiin myös Mestaruusliigan kauden läpimurtopelaajaksi yleisön äänestyksellä.

Kauden naisjuniori                                                 Saana Lindgren, LP Viesti Salo

 • Hakkurina pelaava Saana Lindgren otti LP Viestissä Mestaruusliigan kultamitalin ja A-tytöissä myös Suomen mestaruuden. Hänet valittiin A-tyttöjen finaaliturnauksen All Stars -seitsikkoon ja hän voitti myös pistepörssin. Lindgren on Loimaan Jankon kasvatti.

Kauden miesten valmentaja                              Tuomas Sammelvuo, Kuzbass Kemerovo, Venäjä

 • Tuomas Sammelvuon valmentama Kuzbass Kemerovo vei Venäjän Superliigan mestaruuden viemällä loppuottelusarjan voitoin 3-1 Zenit Kazanista. Kemerovon mestaruutta voidaan pitää sensaationa, sillä Zenit Kazan on hallinnut viime vuosina maailman seurajoukkuelentopalloa suvereenisti.

Kauden naisten valmentaja                               Tapio Kangasniemi, Suomen naisten maajoukkue

 • Naisten maajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi luotsasi Suomen naiset EM-lopputurnaukseen 30 vuoden tauon jälkeen. Maajoukkue otti karsintojen alussa neljästä ottelusta neljä voittoa, joilla kisapaikka ratkesi.

Kauden nuorisovalmentaja                                Juha Finni, Kauhavan Wisa

 • Juha Finni on valmentanut Kauhavan Wisan joukkueita lukuisia kertoja nuorten Suomen mestariksi tai SM-mitaleille. Näistä nuorista on kasvanut lukuisia liigapelaajia ja myös maajoukkuepelaajia.

Kauden tuomari                                                      Janne Mäntylä, Tampere

 • Janne Mäntylä on tehnyt pitkäjännitteistä työtä tuomaritoimintansa eteen sen kaikilla eri osa-alueilla. Hän on kehittänyt askel askeleelta omia taitojaan ja on nuoresta iästään huolimatta onnistunut nopeasti nousemaan liigatuomareiden kärkikaartiin.

Kauden seuratoimija                                             Jouni Lind, PuMa-Volley

 • Jouni Lind on tehnyt helsinkiläisessä PuMa-Volleyssa vuosikausia hyvää työtä seuran vetäjänä ja puuhamiehenä. PuMa-Volleysta on vuosien saatossa kasvanut yksi Suomen merkittävimmistä nuorisolentopalloseuroista. Helsingin kaupunki nimesi PuMa-Volleyn juuri viime viikolla vuoden urheiluseuraksi Helsingissä.

Kauden lentopalloilmiö                                       Savo Volley

 • Savo Volley toi aivan uusia tuulia suomalaiseen liigalentopalloiluun heti ensimmäisellä kaudellaan. Kotipelejä pelattiin ympäri Savoa kahdeksalla eri paikkakunnalla. Seuran tiedotuksessa luotiin myös aivan uusia uria, erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Kauden mediapalkinto                                         Salon Seudun Sanomat

 • Salolainen 7-päiväinen sanomalehti on seurannut jo vuosikausia lentopalloa sivuillaan laajasti ja analyyttisesti. Lehden urheilusivuilla lentopalloa käsitellään pintaa syvemmältä analyyttisellä lajituntemuksella. SSS:n lentopallojutuissa tulos ei ole pääasiassa, vaan niissä pyritään aina avaamaan lajia syvemmin. 

Kauden liigatiedottaja                                          LP Viesti

 • LP Viestin tiedotus toimii kokonaisvaltaisesti Mestaruusliigan parhaiten. Uutisointi seuran asioista on aina nopeaa ja erittäin laadukasta kaikkiin tarvittaviin suuntiin. Sosiaalinen media (Facebook, Instagram, Twitter) on hallussa seuran viestinnässä kokonaisvaltaisesti, nettisivut ovat informatiiviset, liigaotteluiden lehdistötilaisuudet on striimattu luotettavasti aina suorina ja peliraportit ovat erinomaisia sekä nopeasti toimitettuja.

Beach volleyn kauden miespelaaja                 Santeri Sirén, Helsinki

 • Santeri Sirén pelasi parinsa Jyrki Nurmisen kanssa vahvan kauden nousten maailmanrankingissa TOP 50 joukkoon. Parhaat sijoitukset olivat FIVB:n Haiyangin kolmen tähden turnauksen 9. sija sekä CEV Göteborg Satelliten pronssimitali.

Beach volleyn kauden naispelaaja                  Anniina Parkkinen, Helsinki

 • Anniina Parkkinen pelasi parinsa Taru Lahti-Liukkosen kanssa hienon kauden nousten maailmanrankingissa sijalle 24. Parhaat sijoitukset olivat FIVB:n Tokion kolmen tähden turnauksen hopeamitali ja CEV Pelhrimov Mastersin pronssimitali.

Beach volleyn kauden miesjuniori                  Arttur Pennanen, Siilinjärvi

 • Arttur Pennanen vastasi yhdessä parinsa Santeri Saarimäen kanssa poikien parhaasta arvokisasijoituksesta kesällä 2018, sijoittuen U18 EM-kilpailuissa 9. sijalle. Lisäksi Pennanen teki Saarimäen kanssa vahvan esiinmarssin myös aikuisten SM-kiertueelle. Kausi sai kruununsa U18 ikäluokan SM-finaaleissa Jyväskylässä, jossa he voittivat Suomen mestaruuden.

Beach volleyn kauden naisjuniori                    Vilhelmiina Prihti, Helsinki

 • Vilhelmiina Prihti pelasi kesällä 2018 kaikki nuorten EM-kilpailut. U18-kisoista tuloksena oli 9. sija yhdessä Oona Ojalan kanssa, U20-kisoista 17. sija yhdessä Aliisa Vuorisen kanssa ja U22-kisoista 9. sija yhdessä Ida Sinisalon kanssa. Aikuisten SM-kiertueella Prihti teki läpimurron parinsa Aliisa Vuorisen kanssa. Tuloksena oli Vaalan ja Helsingin osakilpailuiden voitot sekä Jyväskylän SM-finaalien 3. sija, kun edelle ehtivät vain naisten maajoukkueparit.

Beach volleyn kauden tuomari                         Suvi Rönnqvist, Helsinki

 • Suvi Rönnqvist teki hyvää työtä tuomarina beach volleyn SM-kiertueen turnauksissa viime kesänä. Rönnqvistin näkemys ja kokemus tuomarina näkyy hyvin pelien tiukoissa tilanteissa.

Beach volleyn olosuhdetyön palkinto           Hiekka Beach Volley Club

 • Yrittäjät Juha Nyrhilä ja Antti Annala avasivat syksyllä Helsingin Konalaan uuden beach volley hallin, joka lisää harjoittelumahdollisuuksia niin harrastajille kuin kilpapelaajillekin.

Beach volleyn ilmiö                                               Jyrki Nurminen Beach Camp

 • Jyrki Nurmisen beach volley -leirit Turkissa ovat nousseet jo ilmiöksi. Suomesta matkasi viime vuonnakin pari sataa innokasta beach volleyn pelaajaa hakemaan oppia Nurmisen leiriltä.

Miesistumalentopalloilija                                  Arto Vinni, KSI Kotka

 • Arto Vinni oli joukkueensa ratkaisupelaaja, kun Kotkan Seudun Invalidit eli KSI Kotka voitti miesten Suomen mestaruuden otteluvoitoin 2-0 ZZ-Toivalasta.

Naisistumalentopalloilija                                   Maria Viitala, Palokan Pyry

 • Palokan Pyry voitti neljän hopeavuoden jälkeen vihdoin Suomen mestaruuden tänä keväänä ja Maria Viitala oli joukkueen kantavia hahmoja. Hän pelaa myös naisten maajoukkueessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: