Beach volleyn olympiakarsinnoissa Suomen miehet Larnakassa

Suomen miesten beach volley -maajoukkue aloittaa Euroopan maanosakarsinnat Tokion 2020 olympiakisoihin Kyproksella.

Niin kutsutun Continental Cupin ykkösvaiheenturnauksista osa on jo pelattu ja loputkin käydään viimeistään juhannuksena. Tästä ykkösvaiheesta parhaat etenevät ensi kevään kakkosvaiheeseen.

Suomen naiset ovat Euroopan rankingissa kahdeksan parhaan maan joukossa ja pääsevät näin suoraan vuoden päästä pelattavalle toiselle kierrokselle.

Kyproksen turnaus ja muut turnaukset:
https://www.cev.eu/BeachVolley-Area/BeachVolley_2BOX.aspx?ID=1130&mID=2474&sID=0&pID=1645&chID=6101&phaseID=1645&champID=6101&Mod=C

Larnakan turnauksessa Suomea edustavat Jyrki Nurminen ja Santeri Siren sekä Pekka Piippo ja Pyry Topio, joka korvaa loukkaantumisen vuoksi turnauksen väliin jättävän Teppo Pulkkisen.

– Meillä on jatkopaikka haarukassa, kun neljän lohkosta kaksi joukkuetta pääsee toiselle kierrokselle, valmentaja Jussi Tommola sanoo.

– Pääpaino on tietenkin joukkueen menestyksessä, mutta turnauksessa on jaossa myös henkilökohtaisia rankingpisteitä, Piippo jatkaa.

Nurminen ja Siren ovat kiertäneet kevään ja alkukesän kansainvälisiä turnauksia kahdestaan. Toisen sinivalkoisen parin mukanaolo tuo heillekin uutta virtaa.

– On hienoa päästä reissuun isommalla porukalla. Uskon, että saadaan muusta tiimistä lisäbuustia peleihin, Nurminen tuumailee.

Larnakan alkulohkon muut joukkueet ovat Ranska, Moldova ja Kypros, joka on Suomen ”välierävastustaja”. Jokaisessa ottelussa molempien maiden ykkösparit kohtaavat vastustajan kakkoset. Otteluvoittojen ollessa tasan 1-1, pelataan ratkaiseva kolmas ottelu vapaavalintaisin parein.

Välierien voittajamaat kohtaavat loppuottelussa, jonka voittaja varmistaa jatkopaikan toiselle kierrokselle. Toisesta jatkopaikasta pelaavat loppuotteluottelun häviäjä sekä ”pronssiottelun” voittaja.

 

Heikki Kiiskinen/Lentopalloliitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s