Esittelyssä VaLePan eurovastustaja Kemerovo

VaLePa kohtaa CEV Cupin puolivälierissä kovassa vireessä olevan venäläisjoukkueen. Tuomas Sammelvuon ja Lauri Kermisen Kuzbass Kemerovo on Venäjän Superliigassa kakkostilalla legendaarisen Zenit Kazanin jälkeen ja sillä on selkeä johto kolmantena olevaan Belgorodin joukkueeseen.

Venäjän Superliiga on ehkä maailman kovin lentopallosarja. On siis kysymys todellisesta maailmanluokan huippujoukkueesta. Joukkueen oletetun aloituskuusikon keski-ikä on 28 vuotta, ikähaarukka 25v – 32v. Keskipituus on tasan 2 metriä, jos jätetään libero Kerminen laskuista pois.

Erityisen mielenkiintoisen pelistä tekee sen, että joukkueen vastaanotto- ja puolustuspeliä johtaa maajoukkueen ykköslibero Lauri Kerminen. Kaudella 2014-15 Kerminen pelasi Nantesin joukkueessa ja hän oli Ranskan liigan paras vastaanottaja. Maajoukkue- ja seuranäytöillä hän sai syksyllä 2015 sopimuksen Kemerovon joukkueeseen. Neljä kautta venäläisessä huippujoukkueessa kertoo Kermisen arvostuksesta ja taidoista.

Joukkueen hakkuri Viktor Poletaev, 197cm, synt. 1995 on Kemerovon tunnetuin pelaaja. Hän on voittanut nuorten Euroopan ja maailmanmestaruuden 2013. Venäjän liigassa Poletaev on edustanut Zenit Kazania 2013-2016, josta 2 Mestarien liigan voittoa ja 3 Venäjän liigan voittoa. Hänet siirrettiin Kemerovoon 2016 ja on pelannut siellä siitä lähtien.

Poletaev on vasenkätinen ja lyö erittäin korkealta (eri lähteissä 360-375cm) ja omaa todella kovan syötön. Esimerkiksi edellisen CEV kierroksen pelissä Olsztynia vastaan hän syötti 29 joukkueen 100 syötöstä. Poletaev on joukkueen tukipilari ja päähyökkääjä, erittäin näyttävä pelaaja.

Passari Igor Kobzar, 196cm, muodostaa Esko-Sivula tyyppisen aisaparin yhdessä Poletaevin kanssa. Hän on aloittanut uransa Venäjän liigassa Surgutissa, josta Belgorodin kautta Zenit Kazaniin, jossa pelasi yhdessä Poletaevin kanssa. Kobzar on edustanut Kemerovoa vuodesta 2017 lähtien.

Joukkueen ykkösyleispelaaja Yaroslav Podlesnykh 198cm, synt. 1994. Toisena yleispelaajana on pääosin pelannut Anton Karpukhov, 198 cm, synt. 1988, mutta myös Sergei Nikitin, 196cm, synt. 1993 on saanut peliaikaa. Ykköskeskimies on Dmytro Pashytskyy, 209 cm, 1987 ja toisena keskarin Inal Tavasiev, 202 cm, 1989.

Vastustaja on kova, muttei VaLePa lähde kuvia kumartelemaan eikä nöyristelemään. Valmentaja Radovan Gacic luottaa pukkipaitojen omaan pelityyliin. Venäjän superliigassa on joukkueilla pitkiä, voimakkaita pelaajia ja peli perustuu pitkälti fyysisyyteen.

VaLePan vahvuus on suomalainen pelityyli, jossa pelitempo, taito ja taktisuus ovat tärkeässä roolissa. Sastamalalaisten ykköskuusikko koostuu nykyisistä tai entisistä maajoukkuemiehistä, monilla on kokemusta ulkomaiden kivikovista ammattilaissarjoista.

Libero Alan Domingos on pelannut Brasilian maailmanmestaruusjoukkueessa. Keskimies Tommi Siirilä pelasi viime kaudella Italian mestarijoukkueessa. Yleispelaaja Olli Kunnari ja hakkuri Urpo Sivula ovat pelanneet pitkän ja menestyksekkään ammattilaisuran Euroopan kovissa sarjoissa. Mikko Esko pelasi 14 ammattilaiskauden aikana kaksi kautta Venäjällä Nizhni Novgorodin riveissä ja voitti siellä CEV Cupin hopeaa.

Iso merkitys pelissä on myös kotiedulla ja -yleisön kannustuksella. On varmaa, että halli tulee täyteen ja kannustus sen mukaista.

Lähde: VaLePan tiedotus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: