Suomi EM-kisoihin

Suomen maajoukkue varmisti paikkansa ensi syksyn EM-kisoihin kaatamalla Uumajassa Ruotsin komeasti erin 0-3 (14–25, 25–27, 19–25).

Neljä voittoa neljästä karsintapelistä takaa Suomen sijoittumisen lohkossaan kahden parhaan joukkoon ja samalla kisapaikan.

– Olen erittäin onnellinen pelaajien puolesta. Joukkue pelasi koko karsintojen ajan huikeaa lentopalloa. Niin monta kertaa noustiin tappioasemasta erä- ja otteluvoittoihin. Kokonaisuudessaan tämä on ollut hieno matka ja kova juttu suomalaiselle lentopallolle, päävalmentaja Tapio Kangasniemi summasi.

Suomi esiintyi lähes koko Ruotsi-ottelun kokoonpanolla, jossa passarina pelasi Kaisa Alanko, yleispelaajina Salla Karhu ja Noora Kosonen, keskipelaajina Daniela Öhman ja Laura Pihlajamäki ja hakkurina Pauliina Vilponen. Liberoina vuorottelivat Tiiamari Sievänen ja Saana Koljonen. Päätöserässä myös Roosa Laakkonen pääsi vauhtiin toisena sentterinä.

Tuhatpäinen uumajalaisyleisö näki kentällä sinivalkoisen näytöksen. Kaikesta näki, että Suomen joukkue oli tullut länsinaapuriin voittaakseen. Avauserässä syöttöruudusta lähetettiin vastustajan puolelle sellaista leijaa, että Ruotsin konseptit sekosivat täysin.

Kakkoserään kotijoukkueen hakkuri Isabelle Haak takoi peräti 14 pistettä, mutta Suomi nousi tyylilleen uskollisesti 22–24 -tappiotilanteesta tärkeään 27–25 -erävoittoon. Päätöserässä Ruotsin selkäranka napsahti lopullisesti Alangon hurjalla syöttöputkella.

– Me olimme tänään kyllä niin yhtenäinen joukkue kuin voi vain olla. Ottelun lopussa oli vielä sopivasti ”aggrea”, jotta EM-paikka saatiin. Onneksi ratkaisu tuli jo nyt, niin eipähän tarvitse tätä isommin miettiä sitten sarjakauden aikana, Suomen parhaana palkittu Alanko totesi.

Voiton takeena oli koko joukkueen ehjä, tasainen ja suhteellisen virheetön esitys. Pauliina Vilponen jätti upeat jäähyväiset maajoukkueelle takoen palloa kuin ”viimeistä päivää” – tuloksena pisteet 16/+15. Ruotsin pistekuningatar oli Isabelle Haak, 22/+19.

Tätä ennen Suomen naisten maajoukkue on esiintynyt EM-kisoissa kahdesti, edellisen kerran vuonna 1989. Tuolloin Suomen passarina hääri nykyinen joukkueenjohtaja Mariliisa Salmi.

Tammikuun kahdessa viimeisessä karsintapelissä Suomi kohtaa vieraissa Tshekin ja kotona Viron. Vuoden 2019 EM-kisat pelataan 23.8.–8.9. Unkarissa, Puolassa, Slovakiassa ja Turkissa.

– Tavoitteet on asetettava jälleen eteenpäin. Aika nopeasti lähdetään valmistelemaan tammikuun jaksoa ja harjoittelun teemoja kohti EM-kisoja. Vuoden kuluttua on tarkoitus myös pärjätä, ei pelkästään osallistua. Se on varmasti myös pelaajien tahto, Kangasniemi päätti.

Ottelun tilastot ja kuvagalleria

https://www.cev.eu/Competition-Area/MatchPage.aspx?mID=31227&ID=1053&CID=5972&PID=1577

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: