Japani puolusti naiset ulos universiadien mitalipeleistä

Japanin vahvaan puolustamiseen perustunut pelaaminen katkaisi Suomen lentopallonaisten etenemisen Taipein kesäuniversiadien mitalipeleihin. Japani eteni mitalipeleihin erin 1-3 (25-22, 22-25, 13-25, 22-25).

Suomen pelit jatkuvat kahtena seuraavana päivän sijoista 5-8. Suomen seuraava vastustaja on Argentiina. Argentiina voitti alkulohkossan Kanadan 3-1 ja Sveitsin 3-2 häviten Ukrainalle avauspelissään 0-3. Puolivälieränsä se hävisi Taiwanille.  Välieräparit ovat Venäjä-Ukraina ja Japani-Taiwan.

Japani oli voittanut kaikki kolme otteluaan alkulohkossa puhtaasti 3-0. Suomen alkulohkotaipaleelle kuuluivat huikea 3-0- voitto Braslliasta, 0-3 -tappio Venäjälle ja 3-0 -voitto Meksikosta.

Japani esitti huikeaa puolustuspeliä läpi ottelun ja oli ajoittain jopa toivottoman kova pala suomalaisille. Naisemme antoivat ehdottomasti hienon vastuksen voittajille, mutta hyökkäysten päättäminen oli vaikeaa. Kaikkiaan Suomi sai 45 hyökkäyspistettä 165:sta hyökkäyksestään.

Piia Korhonen oli hyökkäyksessä tutusti Suomen kantava voima tehden 25 pistettä. Korhosen urakka oli kova, sillä hän sai neljässä erässä peräti 60 passia.

– Kaiken kaikkiaan aivan huikea lentopallo-ottelu. Aluksi näytti, ettei Japani ehdi peliin mukaan, mutta tekivät kyllä huikean hypyn toisen erän teknisen aikalisän jälkeen. Vastaanotto parani ja ryhtyivät hyökkäämään rohkeammin sekä totta kai vielä enemmän vielä puolustamaan, jos mahdollista. Oli hieno opetus, miten lyhyt ja kohtuufyysinen joukkue pystyy. Teknisesti yksittäisen kosketuksen laatu oli huikeaa, päävalmentaja Tapio Kangasniemi ylisti illan vastustajaa.

Suomen avauksessa pelasivat Alanko, Korhonen, Karhu, Kosonen, Pihlajamäki, Laakkonen ja Koskelo (L). Vahva alku niin syötössä kuin hyökkäyspelissäkin sai Japanin alakynteen (16-10). Puolustuspallojen alettua nousta kiristi Japani kahden pisteen päähän (16-14). Loppuerässä edettiin tasaisesti Japanin pisteiden perustuttua libero Manami Kojiman huikeisiin pelastuksiin. Piia Korhonen löi erän päättökseen 25-22 sen kymmenennellä pisteellän.

Toisessa erässä Japani oli pelissä mukana alusta alkaen ja 10 pisteen tietämillä Suomen hyökkäysvirheet toivat vastustajalle jo johtoaseman. Sielunsa puolustamisesta löytänyt Japani rutistikin karkumatkalle 13-18.

Kangasniemi vaihtoi Daniela Öhmanin Laura Pihlajamäen tilalle ja Ronja Heikkiniemi korvasi Salla Karhun. Etumatka kutistuikin yhteen (18-19), mutta pari seuraavan pallon torjuntakosketusta maksoi erän.

Öhman sai jatkaa seitsikossa myös kolmannen erän. 7-8 -tilanteesta eteenpäin Japani veti hienon vaiheen onnistuen kaikessa ja suomalaisittain taas sattui muutamia harmittavia virheitä. Näin Japani karkasi jo 8-15 -johtoon. Suomelle tuli erässä todella paljon normaalista poikkeavia, helppoja pallon putoamisia kenttään.

Neljännessä erässä Suomi pääsi alkuun kiusaamaan japanilaisia hyvillä hyökkäyksillään, mutta taas aasialaiset saivat puolustuksensa uudelleen ruotuun. 9-12 -tilanteesta naiset onnistuivat kuitenkin antamaan japanilaisille omaa ”puolustuslääkettä” ja peli tasoittui 13-13:een.

Toisen teknisen ympärillä peli kuitenkin ratkesi lopullisesti ja Japani karkasi ansaitsemaansa erä- sekä otteluvoittoon.

Suomen pistenaiset:
Roosa Koskelo (L)
Noora Kosonen 6 (hyök 5 /27)
Kaisa Alanko 2
Salla Karhu 5 (hyök 4/21)
Piia Korhonen 25 (hyök 22/60)
Roosa Laakkonen 10 (hyök 6/22)
Laura Pihlajamäki 1 (hyök 0/9)
Daniela Öhman 4 (hyök 4/14)
Ronja Heikkiniemi 2 (hyök 2/5)
Iida Paananen 0
Lotta Piesanen 1 (hyök 1/2)
Yasmine Madsen ei pelannut

Ottelutilasto
https://www.taipei2017.com.tw/home/detail/content/ac4eb5e9-b6e7-43d2-b9e8-0a6c3ed6235d

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s