Lahti ja Parkkinen jatkopeleihin EM-kisoissa

MM-, EM- ja olympiavoittajat saivat tehdä täyden iltapuhteen suomalaiskaksikon kaatamiseksi.

Taru Lahti- Liukkonen ja Anniina Parkkinen selviytyivät ainoana suomalaisparina jatkopeleihin Latviassa pelattavissa beach volleyn EM-kisoissa. Kolmen muun suomalaiskaksikon kohtaloksi koitui jääminen kolmen tappion myötä alkulohkoon.

Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen aloittivat toisen pelipäivän niukalla 20-22, 18-21 -tappiolla hollantilaisparille Annemieke Driessen / Ilke Meertens. Imatralaisnuorten jääminen jatkopelien ulkopuolelle sinetöityi 14-21, 15-21 -tappiolla EM-turnauksen ykkössijoitetuille saksalaisille Chantal Laboureur / Julia Sude.

– Oli hyvä kokemus päästä aikuisten arvokisoihin, mutta tavoittelimme kyllä paikkaa alkulohkosta jatkoon. Viimeinen peli oli numeroista huolimatta parasta täällä, Ahtiainen näki.

– Turnauksesta jäi joka tapauksessa positiivinen fiilis – pystymme parhaimmillamme pelaaman tällä tasolla. Oman pelin taso heittelee vielä liikaa pelin, päivän ja turnauksen sisällä, Sinisalo totesi.

Saksalaiskaksikko Karla Borger / Margareta Kozuch näytti kokemuksen merkityksen ja otti varmalla peruspelillä Nette Tuomisesta ja Riikka Lehtosesta 21-14, 21-17 -voiton. Torstain toisessa pelissä Tuominen ja Lehtonen haastoivat tosissaan ukrainalaiskaksoset Inna ja Iryna Makhno, mutta 20-22, 17-21 -tappio tiesi tippumista 24 joukkueen jatkopeleistä.

Myös ensimmäistä kertaa EM-kisoissa pelanneiden Pekka Piipon ja Jyrki Nurmisen kisat päättyivät kolmen alkulohkopelin tappion myötä 25. sijaan. Puolalaiset Maciej Rudol ja Jakub Szalankiewicz olivat torstaina lukemin 21-16, 23-21 suomalaismiehiä vahvempia.

– Pelasin kyllä täällä urani parasta hyökkäyspeliä. Positiivista on, että se kyllä riittäisi tälle tasolle. Breikkipisteitä pitäisi vaan saada samaan tahtiin kuin kotimaan kentillä, jotta olisi mahdollisuus myös voittaa näitä pelejä. Mikäli resursseja löytyy, olen valmis yrittämään ensi kaudella vielä kovemmin, Piippo sanaili.

Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen varmistivat jatkopaikan kaatamalla ranskalaisparin Alexandra Jupiter / Ophélie Lusson 2-1 (21-17, 15-21, 15-10). Toisen voittonsa ansiosta Lahti-Liukkonen Parkkinen pääsivät haastamaan hallitsevat olympiavoittajat sekä Euroopan- ja maailmanmestarit lohkon ykkössijasta.

Siinä saksalaisduo Laura Ludwig / Kira Walkenhorst oli suomalaisia täpärästi 2-1 (23-21, 19-21, 15-12) vahvempia. Heinäkuussa vasta 21 vuotta täyttänyt Parkkinen ei hätkähtänyt nimekkäitä vastustajia, vaan piti hienosti oman pelin kasassa ja löysi monipuolisilla hyökkäyksiin tyhjät paikat saksalaisten kentästä.

Lahti-Liukkosen ja Parkkisen turnaus jatkuu pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Jatkopelien otteluparit arvotaan myöhemmin torstai-iltana.

http://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/lahti-liukkonen-ja-parkkinen-jatkopeleihin-em-kisoissa.html

EM-kisojen otteluohjelma, tulokset ja kuvagalleria

http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_3BOX.aspx?ID=1009&mID=2056&sID=&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod=

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s