Lahdelle ja Parkkiselle tärkeä voitto alkulohkossa

Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen avasivat Latvian Jurmalassa pelattavat beach volleyn EM-kisat komealla 25-23, 21-18 -voitolla venäläisparista Olga Motrich / Svetlana Kholomina.

– Voitto ensimmäisestä pelistä – siitä olemme tietenkin iloisia. Sideout oli tänään melko vahvaa koko pelin ajan. Varsinkin ensimmäisessä erässä pysyi hyvin kärsivällisyys, vaikka vastustaja oli vielä erän lopussa kahden pisteen etumatkalla. Syöttöön olisi kaivannut vielä lisää tehoja, mutta onneksi on pelejä jäljellä. Sitä voidaan vielä parantaa, Lahti-Liukkonen jutteli.

Kaikki muut neljä suomalaispeliä sen sijaan päättyivät sinivalkoisten tappioon. Ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa pelaavat Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen joutuivat avauspelissään toteamaan espanjalaisparin Elsa Baquerizo McMillan / Paula Soria Gutiérrez paremmakseen numeroin 15-21, 13-21.

Myös Nette Tuomisen EM-debyytti päättyi tappioon, kun SM-pronssia viikonloppuna napannut Tuominen parinaan Riikka Lehtonen kokivat 17-21, 12-21 -tappion hollantilaiskaksikolle Madelein Meppelink / Sophie van Gestel.

– Tappiosta huolimatta pelistä jäi positiivinen tunne. Kentällä oli siistiä ja tehtiin paljon hyviä juttuja, vaikka meillä on vain kahdet yhteistreenit alla. Ensimmäinen erä oli vietävissä ja tietysti harmittaa, ettei saatu pidettyä peliä kasassa loppuun asti, Tuominen summasi.

Tuoreet Suomen mestarit Pekka Piippo ja Jyrki Nurminen nappasivat avauspelissään erävoiton Itävallan parista Thomas Kunert / Christoph Dressler, mutta voittoon asti suomalaisten taistelu ei vielä riittänyt – loppunumerot 1-2 (21-23, 21-16, 10-15). Päivän toisessa ottelussa EM-turnauksessa viidenneksi sijoitettu puolalaispari Grzegorz Fijalek / Michal Bryl oli Piippoa ja Nurmista vahvempi lukemin 21-18, 21-14.

– Vastustajat täällä EM-kisoissa ovat olleet piirun verran kovempia kuin tähän saakka tänä kesänä. Silti ollaan pelattu ihan hyvin, arvosanaksi antaisin 8+. Ehkä sellainen viimeinen puristus jäi vielä puuttumaan. Suurimmat erot ovat siinä, että annoimme vastustajille muutamia pisteputkia. Vastaavasti itse saimme heiltä vain yhden tai pari pistettä putkeen, Nurminen tiivisti.

Torstaina seitsemän alkulohkopelin päivä

N 09:00 Sinisalo/Ahtiainen FIN [16] – Driessen/Meertens NED [32]
N 09:50 Borger/Kozuch GER [2] – Tuominen/Lehtonen FIN [18]
N 11:30 Lahti/Parkkinen FIN [10] – Jupiter/Lusson FRA
M 14:00 Rudol/Szalankiewicz POL [12] – Piippo/Nurminen FIN [28]
N 16:00 Laboureur/Sude GER [1] – Sinisalo/Ahtiainen FIN [16]
N 17:00 Tuominen/Lehtonen FIN [18] – Makhno, In./Makhno, Ir. UKR [31]
N 19:00 Ludwig/Walkenhorst GER [7] – Lahti/Parkkinen FIN [10]

Livescore, otteluohjelmat, tulokset ja kuvagalleria

http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_3BOX.aspx?ID=1008&mID=2050&sID=&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod=

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s