Saksa löi toistamiseen miehet

Saksa oli jälleen Suomea vahvempi Kuopiossa perjantaina pelatussa toisessa maiden välisessä lentopallo-ottelussa. Suomi taisteli yhden erävoiton, mutta hävisi pelin 1-3 (25-22, 20-25, 21-25, 21-25). Yleisöä oli jälleen hienosti 1200 katsojaa.

Molemmat joukkueet valmistautuvat 24. elokuuta Puolassa alkaviin EM-kisoihin. Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo peluutti otteluissa liki kaikkia pelaajiaan ja antoi peliaikaa ja tärkeää kokemusta nuoremmillekin pelaajille.

– Tänään pelissä oli hyvää erityisesti neljännen erän nousu huonon alun jälkeen. Joukkue alkoi saada siinä mukavasti itseluottamusta, vaikka oli paljon nuoria pelaajia kentällä, Sammelvuo sanoi.

– Syötössä ja vastaanotossa oltiin parempia kuin Saksa, mutta hyökkäyspelissä hävittiin taas. Saksalla on kovia hyppysyöttäjiä ja oli hyvä päästä nyt pelaamaan heitä vastaan, koska EM-kisoissa tulee vastaan samalla lailla kovaa syöttäviä joukkueita.

– EM-kisoihin valmistautumisessa ollaan ihan aikataulussa ja ensi viikolla pelataan sitten Sastamalassa Slovakiaa vastaan vielä kahdesti ennen EM-kisoja.

Suomen avauksessa oli passarina Eemi Tervaportti, hakkurina Olli-Pekka Ojansivu, yleispelaajina Antti Siltala ja Jan Helenius, keskitorjujina Tommi Siirilä ja Markus Kaurto sekä liberona Lauri Kerminen.

Saksan avaus oli passari Lukas Kampa, yleispelaajat Christian Fromm ja Moritz Reichert, keskitorjujat Michael Andrei ja Marcus Böhme, hakkuri Simon Hirsch sekä libero Julian Zenger.

Lelu Ojansivu nosti avauserässä Suomen taistelemaan erävoitosta hiukan nihkeän alun jälkeen. Ojansivun syötöillä Suomi nousi 21-17-johtoon ja Suomi vei lopulta erän Siirilän ässällä 25-22. Ojansivu iski neljä ässää.

Toisessa erässä Saksa otti hallinnan verkolla ja napsi kuusi torjuntapistettä. Saksa iski myös neljä ässää vieden erän 25-20. Ojansivu ja Siltala olivat ensimmäisen erän tavoin Suomen tehokkaimmat.

Kolmanteen erään Antti Ropponen tuli hakkuriksi ja Eetu Pennanen liberoksi. Toisena yleispelaajana aloitti Elviss Krastins Heleniuksen tilalla. Saksa iski taas neljä ässää ja nosteli aloituksia Suomea paremmin. Erä oli tasan vielä 18-18-tilanteessa, mutta lopun Saksa tuli vahvemmin ja vei erän 25-21.

Niko Haapakoski tuli passariksi neljänteen erään ja Helenius palasi yleispelaajaksi Siltalan paikalle. Saksa aloitti erän hurjasti johtaen ensimmäisellä teknisellä aikalisällä jo 8-1. Siltala otettiin hakkuriksi Ropposen paikalle. Suomi aloitti surkeasta tilanteesta komean nousun ja pääsi parhaimmillaan jo kahden pisteen päähän, mutta Saksa kuitenkin vei erän lopulta 25-21.

Suomen tehokkain ottelussa oli Siltala, joka teki 17 pistettä (+7). Ojansivu ylsi 12 pisteeseen (+5), mutta pelasi vain kaksi ensimmäistä erää.

– Oli tärkeää, että päästiin taas pelirytmiin. Vaikka kuinka harjoitellaan ja tehdään asioita hyvin, niin on ihan eri asia kuitenkin pelata, Siltala totesi.

Suomen pistemiehet

Antti Siltala 17/+7 Lelu Ojansivu 12/+5 Markus Kaurto 8/+7 Jan Helenius 8/+4 Tommi Siirilä 7/+5 Elviss Krastins 5/0 Antti Ropponen 3/-4 Henrik Porkka 2/0 Eemi Tervaportti 1/+1

Saksan parhaat pistemiehet Simon Hirsch 23/+16 Christian Fromm 16/+8 Michael Andrei 14/+11

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s