Kotimainen beach volley -kausi huipentuu Jyväskylässä

Kotimaisen beach volley -kauden huipennus nähdään 11.-13.8. Jyväskylässä pelattavissa SM-finaaleissa. Jyväskylän satamassa sekä Tuomiojärvellä pallolle antavat kyytiä maamme parhaimmisto niin aikuisissa kuin junioreissakin.

Miehissä Suomen mestaruutta puolustavat Pekka Piippo ja Jyrki Nurminen. Kesän turnausten sekä SM-rankingin perusteella kaksikon kovimmat haastajat lienevät Miro Määttänen/Santeri, Harri Suonikko/Saku Viljamaa ja Antti Poikela/Teppo Pulkkinen.

Kotiyleisön edessä pelaavat Pasi Hyvärinen ja Tuomo Ikonen mielivät myös mitalipeleihin ja hakevat menestystä nyt hiekalla.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään turnaukseen. Yhteispeli Tuomon kanssa on kehittynyt mukavasti kesän edetessä. Viimeksi seurasin Jyväskylän SM-finaaleja katsomosta, joten nyt on hienoa päästä itse pelaamaan, Hyvärinen pohtii.

Myös naisten sarjasta on tulossa huipputasainen ja tasokas. Rankingykkösinä Jyväskylään lähtevät Turkin Alanyassa CEV:n Masters -turnauksen voittaneet Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen ykköshaastajinaan imatralaisnuoret Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen.

– Ennakkoon suosikkeja ovat ensi viikolla EM-kisoihin osallistuvat parit. Mielenkiintoista on nähdä myös kotimaan kiertueella menestyneiden Eveliina Koljosen ja Nette Tuomisen sekä Suonikon ja Viljamaan otteet heitä vastaan, päävalmentaja Kai Liukkonen ennakoi.

Uransa ensimäistä aikuisten beach volleyn SM-mitalia tavoittelevat Tuominen ja Koljonen ovat pelanneet vakuuttavan kauden – kaksikko on nimittäin voittanut kaikki neljä SM-osakilpailua.

– Fiilis on odottavainen fiilis, sillä tähän huipentuu meidän biitsikautemme ja näihin peleihin on koko kesä tähdätty. Tarkoitus on parantaa viime kesän finaaliturnauksen sijoitusta, Tuominen sanoo.

Viikonloppuna myös U14-U18 nuoret kilpailevat Suomen mestaruuksista. Kaikki aikuisten pelit sekä U16 ja U18 loppuottelut pelataan satamassa, muut juniorien pelit Tuomiojärvellä. Tapahtuma-alueille on koko viikonlopun ajan vapaa pääsy. Otteluita voi seurata myös Fanseatin kautta.

– Hienoa, että finaalit palaavat Jyväskylään. Kahden vuoden takaiset kisat Jyväskylän satamassa oli loistava tapahtuma.. Upeaa, että samaan aikaan järjestetään myös junioreiden SM-finaalit, Liukkonen toteaa.

Jyväskylän SM-finaalien joukkueet ja otteluohjelma

Miehet

  1. Jyrki Nurminen/Pekka Piippo 2. Miro Määttänen/Santeri Siren — 3. Harri Suonikko/Saku Viljamaa 4. Antti Poikela/Teppo Pulkkinen — 5. Marko Määttänen/Pyry Topio 6. Pasi Hyvärinen/Tuomo Ikonen 7. Petri Parviainen/Marko Peltonen 8. Antti Kemppainen/Simo Puttonen

Naiset

  1. Taru Lahti-Liukkonen/Anniina Parkkinen 2. Niina Ahtiainen/Ida Sinisalo — 3. Nette Tuominen/Eveliina Koljonen 4. Elina Heiskanen/Meri Laukkanen — 5. Anete Krastina/Oona Pennanen 6. Minna Kauria-Kojo/Emilia Koivisto 7. Teija Puolanne/Mira Järveläinen 8. Kati Peltonen/Minna Keskitalo

Rankingin kaksi parasta pelaavat suoraan välierissä, kolmoset ja neloset puolivälierissä.

Otteluohjelma (satama)

Perjantai 11.8.2017

16:00 ¼ välierä M1 Kemppainen/Puttonen [R8] – Määttänen / Topio [R5] 17:15 ¼ välierä M2 Parviainen/Peltonen [R7] – Hyvärinen / Ikonen [R6] 18:30 ¼ välierä N1 Peltonen/Keskitalo [R8] – Krastina /Pennanen [R5] 19:45 ¼ välierä N2 Puolanne/Järveläinen [R7] – Kauria-Kojo / Koivisto [R6]

Lauantai 12.8.2017

10:00 pve M1 Poikela / Pulkkinen [R4] – voittaja ¼ välierä M1 11:00 pve M2 Suonikko/Viljamaa [R3] – voittaja ¼ välierä M2 12:00 pve N1 Heiskanen/Laukkanen [R4] – voittaja ¼ välierä N1 13:00 pve N2 Tuominen / Koljonen [R3] – voittaja ¼ välierä N2 14:00 ve M1 Siren / Määttänen [R2] – voittaja pve M2 15:00 ve M2 Piippo / Nurminen [R1] – voittaja pve M1 16:00 ve N1 Sinisalo / Ahtiainen [R2] – voittaja pve N2 17:00 ve N2 Lahti-Liukkonen / Parkkinen [R1] – voittaja pve N1 18:00 M pronssi ve M1 häviäjä – ve M2 häviäjä 19:00 N pronssi ve N1 häviäjä – ve N2 häviäjä 20:00 hyväntekeväisyysottelu

Sunnuntai 13.8.2017

Loppuottelut

10:00 U16-pojat 11:00 U16-tytöt 12:00 U18-pojat 13:00 U18-tytöt 14:00 miehet 15:00 naiset

Juniorien otteluohjelmat löytyvät Torneopalista

https://beachvolley.torneopal.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s