Lehtonen ja Lahti MM-kisojen 9:s

Riikka Lehtosen ja Taru Lahti-Liukkosen urakka Wienissä pelattavissa beach volleyn MM-kisoissa päättyi niukkaan 17-21, 19-21 -tappioon saksalaisparille Chantal Laboureur/Julia Sude.

Jaettu yhdeksäs sija sivuaa kuitenkin kaikkien aikojen parasta suomalaissaavutusta aikuisten MM-tasolla. Emilia ja Erika Nyström ylsivät samaan Puolassa vuonna 2013.

– Emme päästäneet vastustajaa missään nimessä helpolla. Erot joukkueiden välillä olivat pieniä. Muutama pinna lisää meille, niin olisimme vieneet pelin kolmanteen erään. Totta kai tappio harmittaa, sillä meillä oli mahdollisuus mennä puolivälieriin – emme kuitenkaan käyttäneet sitä, Lehtonen totesi.

Neljännesvälierän alku oli molemmilta joukkueilta varmaa vaihtopallopelaamista, jossa omalla syötöllä tehdyt pisteet olivat tiukassa. Saksalaispari repäisi osin Lehtosen ja Lahti-Liukkosen virheiden avustamana muutaman pisteen kaulan – teknisellä aikalisällä käytiin tilanteessa 8-13. Tämän jälkeen suomalaisten peli koheni, mutta erävoittoon asti kiri ei riittänyt.

Toisen erän alussa vastustaja puolusti suomalaisten hyökkäykset peliin ja johti erää parhaimmillaan jo 10-6. Viisi seuraavaa pistettä oli kuitenkin Lehtosen ja Lahti-Liukkosen heiniä. Onnistunut ”tuomion haastaminen” sekä Lehtosen torjuntapiste toivat suomalaiset vielä kertaalleen tasoihin, mutta saksalaispari niittasi pelin poikki toisesta ottelupallosta.

– Tänään esityksemme oli hieman kesy, oma sideout ei riittänyt tälle tasolle. Pelissä oli toki paljon hyviäkin asioita, kuten syöttö sekä nousu toisessa erässä neljän pisteen takaa johtoon. Taktiikka toimi kokonaisuudessaan hyvin. Kaiken kaikkiaan tämä oli meiltä hieno turnaus, päävalmentaja Kai Liukkonen summasi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s