Lentopallotyttöjen EM-kisoille voitokas päätös

Suomen alle 16-vuotiaat lentopallotytöt päättivät urakkansa voitokkaasti Bulgariassa pelattavissa EM-kisoissa. Alkulohkon päätöskamppailussa kaatui Tanska puhtaasti 3-0 (25-21, 25-16, 25-6), mutta yksi voitto ei kuitenkaan riittänyt viemään Suomea jatkopeleihin.

–   Kaikki osa-alueet toimivat hyvin, kuten numeroista voi päätellä. Syöttö oli painava ja passipelimme oli koko turnauksen parasta. Päällimmäisenä tunteena on harmitus, koska enemmänkin oli tarjolla. On kuitenkin hienoa päättää tämä turnaus voittoon. Kevään ja kesän matka tyttöjen kanssa on ollut upea. Kiitos siitä kaikille pelaajille, myös niille, jotka eivät tällä kertaa joukkueeseen mahtuneet. Kiitokset myös pelaajien vanhemmille, seuravalmentajille ja kaikille muille, jotka ovat auttaneet ja tukeneet meitä. Meillä oli upea joukkue, päävalmentaja Heikki Kosonen sanaili.

Nuorten arvokisat ovat tärkeä mittari ja motivaattori juniori-ikäisille urheilijoille kohti huippua mentäessä.

–   U16-ikäluokassa EM-mitaleille pääsyyn vaaditaan kotoisen Mestaruusliigan tasoista peliä. Tämä on tärkeä signaali meille Suomeen, kun mietimme huipulle tähtäävien tyttöjen harjoittelua ja pelaajapolkua. Uusi tyttöjen U16-ikäluokka on todella tervetullut ja tarpeellinen uudistus. Se avaa silmiä siitä, miten hyviä tyttöpelaajien pitää olla jo 13-15 -vuotiaina, jos tavoitteena on kansainvälinen huippu, Kosonen summasi kisaviikon opetuksen.

Suomi oli lopulta alkulohkossaan viides, koko EM-lopputurnauksessa sijoilla 9-12. Välieriin etenevät Valko-Venäjä, Venäjä, Italia sekä iltapelin Bulgaria-Hollanti voittaja.

Suomi – Tanska 3-0 (25-21, 25-16, 25-6)

tilastot

http://www.cev.lu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=30247

kuvagalleria

http://www.cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=973

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s