Suomen pari beach volleyn MM-kisoihin

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti-Liukkonen ovat selviytyneet ensimmäistä kertaa urallaan beach volleyn MM-kisoihin. Kisat pelataan heinä-elokuun vaihteessa Wienissä, Itävallassa.

Keskiviikkona julkaistulla FIVB:n Entry rankingissa suomalaispari sijalla 23 eli viimeisellä tämän listan oikeuttavalla MM-paikalla. Itävaltaan kelpuutetaan yhteensä 48 mies- ja naisparia. Loput paikat jaetaan maanosakiintiöiden perusteella, lisäksi MM-kisoihin pääsee villillä kortilla kolme paria.

– Tätä listaa on kyllä odotettu. Nyt se sitten tuli ja paikka vahvistui.  Todella hienoa! Olemme treenanneet tätä kautta varteen laadukkaasti, joten kyllähän se on hienoa pelata MM-kisoissa, kaksikko hehkuttaa.

Myös päävalmentaja Kai Liukkonen otti mieluisan uutisen tyytyväisenä vastaan. Varsinkin, kun maanosakiintiöihin perustuva karsintasysteemi vaikeuttaa eurooppalaisten parien pääsyä kisoihin.

– Nyt ei tarvitse jännittää enää MM-paikan takia. Onhan tuo karsintajärjestelmä tehty hankalaksi erityisesti eurooppalaisille joukkueille. Nytkin valitettavasti kovia joukkueita jää tästä maanosasta kisojen ulkopuolelle, Liukkonen viestittää.

Edellisen kerran suomalaispari on pelannut aikuisten MM-tasolla vuonna 2013, jolloin Emilia ja Erika Nyström sijoittuivat Puolan Stare Jablonkissa yhdeksänneksi, mikä on myös kautta aikojen paras suomalaissijoitus aikuisten MM-tasolla.

Beach volleyn MM-kisojen virallinen sivusto http://vienna2017.fivb.com/

Lue myös ”Fanimatkalle beach volleyn MM-kisoihin”

http://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/fanimatkalle-beach-volleyn-mm-kisoihin.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s