Tshekki torjui Suomen kumoon Maailmanliigassa

Suomen lentopallomiesten hyvä alku ei kantanut voittoon saakka Maailmanliigan toisena pelipäivänä Etelä-Korean Soulissa. MM-kotikarsinnoissa karvaan pettymyksen kokenut Tshekki oli pelissä Suomea vahvempi erin 3-1 (16-25, 25-23, 25-22, 25-16).

– Maailmanliiga on hieno turnaus. Se opettaa joukkueelle, miten käsitellään esimerkiksi väsymystä ja aikaeroa tai pelataan erityyppisiä vastustajia vastaan. Tämä, jos mikä, kasvattaa joukkuetta, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo pohti tappion jälkeen.

Suomi tuli peliin hyvällä sykkeellä sinivalkoisen torjuntamyllyn näyttäessä vastustajalle kaapin paikan. Antti Ropposen syöttövuorolla Suomi repäisi nopeasti 7-1 -johdon, jota Tshekki sai kurottua erän puolivälissä hieman kiinni. Erävoiton uhkaajiksi heistä ei kuitenkaan ollut.

– Aloitimme pelin hyvin. Laitoimme vastustajan syötöllä ahtaalle. Lisäksi torjuimme ja puolustimme mainiosti, Sammelvuo kehui.

Tshekki hallitsi hienokseltaan toista erää tiivistyneen torjunta-puolustuspelinsä ansiosta. Teknisillä aikalisillä käytiin vastustajan johtaessa 8-6 ja 16-11. Suomen kova taistelu toi vielä pelin tasoihin, mutta fyysinen Tshekki väänsi väkisin erän itselleen.

– Ottelun edetessä Tshekki sai onnistumista lisää itseluottamusta ja paransi huomattavasti peliään. Ratkaisuksi nousi oma sideout-pelaaminen. Emme saaneet tapettua palloa riittävän hyvin edes hyvästä vastaanotosta. Nämä ovat kuitenkin asioita, joista on otettava opiksi, päävalmentaja näki.

Suomen tehomies (17/+13) lauantaina oli Elviss Krastins, jonka nelospaikan hyökkäykset olivat komeaa katseltavaa. Onnistunut päiväpuhde ei kuitenkaan lämmittänyt yleispelaajan mieltä.

–          Totta kai tappio harmittaa koko joukkuetta. Alussa kaikki toimi hienosti, mutta toisesta erästä alkaen vastustaja teki torjunnassa oikeita ratkaisuja ja näin pääsi niskan päälle, Krastins totesi.

Ottelun kolmas erä näytti karkaavan jo Suomelle, kunnes Tshekin torjunta alkoi saada jälleen otetta Suomen laitahyökkäykseen. Tshekin ote piti meikäläisiä paremmin myös päätöserässä. Näin se pääsi kuittaamaan myös viikontakaisia MM-karsintojen kalavelkojaan Suomelle. Tshekki torjui laajalla rintamalla tilastoihin peräti 19 suoraa pistettä.

– Vastustaja oppi lukemaan peliäni koko ajan paremmin ja paremmin. Kun tämäntasoiselle joukkueelle antaa mahdollisuuden, he varmasti myös käyttävät sen, passari Eemi Tervaportti tunnusti.

Pistemiehet

Elvis Krastins 17/+13
Antti Ropponen 16/+1
Sauli Sinkkonen 7/+4
Eemi Tervaportti 6/+5
Tommi Siirilä 5/0
Jan Helenius 5/-1
Peetu Mäkinen 4/+2

Petr Michalek 15/+11
Jan Hardava 13/+10

Joukkuetilastot Suomi – Tshekki

vastaanottoprosentti 61-50
hyökkäysprosentti 38-43
torjunnat 13-19
ässäsyötöt 4-3
syöttövirheet 9-14
hyökkäysvirheet 9-7

FIVB:n kuvagalleria Suomi-Tshekki -ottelusta

http://worldleague.2017.fivb.com/en/group2/schedule/7608-czech%20republic-finland/post#mediaGallery

Maailmanliigan sarjatilanne

http://worldleague.2017.fivb.com/en/group2/teams/fin-finland#wcbody_0_wcgridpad584e65ba5c164448ac8660bf842604ba_1_wcmenucontent_4_Ranking

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s