Naiset pärjäsivät pari erää tasaisesti Saksaa vastaan

MM-kisoihin kovaa vauhtia rynnivä Saksa oli kaksi erää helisemässä Suomen naisten lentopallomaajoukkueen kanssa Portugalin MM-karsinnoissa. Saksa kuitenkin selvitti erät niukasti edukseen ja kolmannen se vei jo selkeästi. Näin loppunumeroiksi kirjattiin joukkueiden turnauksen neljännessä ottelussa 0-3 (23-25, 23-25, 14-25) Saksan eduksi.

Suomella on neljästä ottelusta MM-karsinnoissa nyt yksi voitto (Ranskasta 3-0) ja kolme tappiota (Virolle 1-3, Portugalille 2-3 ja Saksalle 0-3). Päätöspelissä Sloveniaa vastaan Suomella on panoksena lohkon loppusijoitus ja sitä kautta tärkeitä rankingpisteitä.

Piia Korhonen (14/+12) oli jälleen Suomen tehonainen, mutta hyökkäysprosentti jäi aika alhaiseksi (37). Libero Saana Koljonen hoiteli vastaanotto-osastoa mainiosti.

Saksalaisista hakkuri Louisa Lippmann ei tehnyt yhtään virhesuoritusta ja kasasi tehot 17/+17. Lippmannin hyökkäysprosentti oli 52.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

– Ei ollenkaan huonosti pelattu tänään, hyvällä ilmeellä taisteltiin. Saksan rutiinitaso pelaamisessa on korkealla. Tasaista heidän peli oli joka sektorilla. Kun me pelattiin kärsivällisesti ja tietyissä paikoissa tarpeeksi agressiivisesti, niin pystyttiin keikkumaan mukana. Pitkässä juoksussa vaan homma menee usein noin päin. Taas opittiin, kuten muissakin peleissä tällä reissulla.

– Saksan hakkuri Lippmann sai aiempia pelejä enemmän tavaraa ja hän tuli kovaa sekä korkealta.

– Päätösvastustaja Slovenia tekee vahvaa tulemistaan nuorilla naisilla. Tulevaisuus näyttää heiltäkin valoisalta. Hyvä porukka, mutta ei ihan sentään Saksan tasoinen. Lähdetään pelaamaan taas joka pallon voitosta.

Hyvät nousut kahden erän loppuun

Suomen avaus oli tuttu: Kaisa Alanko, Piia Korhonen, Noora Kosonen, Ronja Heikkiniemi, Daniela Öhman, Laura Pihlajamäki ja liberoista Saana Koljonen vastaanotti sekä Hillaelina Mäntylä pelasi ns. Puolustavana liberona.

Saksa otti ennakkosuosikin tapaan otteen haltuun ensimmäisen erän avauspalloilla. Suomi kuitenkin alkoi saada pelistä koko ajan paremmin erän aikana kiinni ja Noora Kososen hyökkäyksellä ero kaveni jo kahteen pisteeseen (15-17). Saksan hankittua jo eräpallotilanteen nousi suomi vielä pisteen päähän (23-24), mutta aikalisänsä jälkeen saksalaiset hoitelivat erän 23-25.

Toisen erän alussa Suomi pääsi hyökkäämään paljon jatkopalloja, mutta niistä ei saatu pisteitä tehtyä ihan tarvittavalla tavalla. Kun pari jatkopalloa saatiin kuolemaan, nousi Suomi jo johtoonkin 10-9. Saksan rutistuksen jälkeen Suomi roikkui jälleen 2-4 pisteen päässä aivan erän lopulle asti. Avauserän tapaan Suomi sai kuitenkin vielä tilaisuutensa, kun Pihlajamäen ässäsyötöllä se tasoitti pelin 23-23:een. Kaksi viimeistä palloa Saksa kuitenkin sai laitettua Suomen lattiaan.

Kolmannen erän alussa Suomi oli puolestaan se askeleen edellä oleva joukkue. 8-6 -johdosta Saksa kuitenkin voitti kolme palloa perättäin ja käänsi taas edun itselleen. Tämän jälkeen suomalaisten usko näytti loppuneen ja Saksa jyärsi selkään erävoittoon.

Suomen pistenaiset

Piia Korhonen 14/+12 (3 ässää) (hyök 11/30)
Ronja Heikkiniemi 7/0 (2 ässää) (hyök 5/20)
Daniela Öhman 7/+6 (1 torj) (hyök 6/15)
Laura Pihlajamäki 8/+6 (1 ässä, 1 torj) (hyök 6/10)
Noora Kosonen 7/+1 (1 torj) (hyök 6/23)
Kaisa Alanko 1/+1 (1 ässä)
Saana Koljonen (L) vo 93%
Hillaelina Mäntylä (L)
Salla Karhu 3/0 (1 torj) (hyök 2/3)
Yasmine Madsen 1/+1 (1 ässä)
Iida Paananen 0/-1
Suvi Kokkonen 0/0 (hyök 0/1)
Lotta Piesanen 0/0
Roosa Laakkonen ei pelannut.

Saksan parhaat pistenaiset

Louisa Lippman 17/+17
Jennifer Geerties 14/+5
Marie Schoelzel 12/+10

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s