Suomen hyvä taistelu palkittiin erävoitolla

LENTOPALLOLIITON TIEDOTE

Kahden vuoden takainen EM-hopeamitalisti Slovenia oli odotetun kova vastus Suomelle Etelä-Koreassa alkaneessa lentopallon Maailmanliigassa. Slovenian voittolukemat 3-1 (25-22, 25-15, 22-25, 25-23) kertovat, että verkon toisella puolella oli maailman eliittiin kuuluva joukkue.

– Tämä oli hyvä testi meille. Slovenia on erittäin ulottuva ja fyysinen joukkue, jonka korkea torjunta toi omat haasteensa meidän hyökkääjille. Olen kuitenkin tyytyväinen, että kahden hävityn erän jälkeen tulimme takaisin peliin, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanaili.

Suomi lähti Maailmanliigan avaukseen seitsikolla, jossa passarina pelasi Eemi Tervaportti, yleispelaajina Elviss Krastins ja Eemeli Kouki, keskipelaajina Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä, hakkurina Antti Ropponen sekä liberona Lauri Kerminen.

Ottelun alussa Suomi piti Slovenian hyökkääjät kurissa ja tappoi vaihtopallot mukavalla prosentilla. Ainoana hakkurina Koreassa mukana oleva Antti Ropponen otti hyvin paikkansa pelaavassa kokoonpanossa – laitatempo passari Tervaportin kanssa sujui vaikeuksitta, mutta syöttöruudussa Ropposella oli vaikeuksia. Erän puolivälin jälkeen vastustaja hyödynsikin Suomen virheet ja karkasi erävoittoon.

– Molemmilla joukkueille oli ottelun alussa käynnistymisvaikeuksia, mutta loppua kohden taso parani huomattavasti, kapteeni Tervaportti summasi.

Myös toinen erä eteni tasaisissa merkeissä ensimmäiselle tekniselle aikalisälle saakka. Tämän jälkeen Slovenia laittoi syötöllään lisää painetta Suomen puolelle ja repäisi nopeasti reilun johdon. Kakkoserän lopussa Jan Helenius korvasi Koukin Suomen toisena laitamiehenä, mutta vastustaja jyräsi selvään erävoittoon.

– Suurin ero joukkueiden välillä oli helppojen pallojen laatu. Niissä Slovenia oli meitä edellä, Sammelvuo näki.

Suomen piristyi pelin kolmanteen erään, jota se johti alusta loppuun. Viikontakaisissa MM-karsinnoissa tuhoa kylvänyt leijasyöttö alkoi pikku hiljaa toimia, mikä helpotti huomattavasti myös torjuntatyöskentelyä. Ykkösmiehistöllään Maailmanliigassa pelaava Slovenia oli ihmeissään suomalaisten hienosta taistelusta etenkin puolustuspelissä. Keskellä Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä olivat tutun tehokkaita.

– Taistelimme hienosti pallot loppuun asti, emmekä luovuttaneet missään vaiheessa. Tämä on yksi osa joukkueen identiteettiä. Saimme ottelusta rutkasi itseluottamusta. Näytimme, että pystymme pelaamaan tällä tasolla, päävalmentaja totesi.

Sinivalkoisten ote piti pitkään myös neloserässä, jota se johti parhaimmillaan jo 12-9. Slovenia otti kuitenkin erän puolivälin jälkeen kuskin paikan, mikä kantoi heidät erä- ja otteluvoittoon saakka. Päätöserä oli viihdyttävää lentopalloa useiden pitkien pallorallien päättyessä suomalaisten tuuletuksiin. Libero Lauri Kerminen johti vakuuttavasti vastaanottopeliä ja napsi ylös tukun komeita puolustuksia.

– Kova taistelu, jossa myös meillä oli omat hetkemme. Emme kuitenkaan käyttäneet niitä. Katse eteenpäin ja kohti huomista peliä, Tervaportti päätti.

Suomen pistemiehet

Antti Ropponen 18/+2
Elviss Krastins 12/+9, vo 58 %
Sauli Sinkkonen 11/+8
Tommi Siirilä 10/+7
Lauri Kerminen vo 88 %

Joukkuetilastot Suomi-Slovenia

vastaanottoprosentti 61-65
hyökkäysprosentti 40-43
torjunnat 11-8
ässäsyötöt 2-4
syöttövirheet 14-15

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s