Naisille makea ja selvä voitto Ranskasta

Naisten lentopallomaajoukkue otti avausvoiton MM-karsinnoissa kaadettuaan Ranskan puhtaasti 3-0 (26-24, 25-18, 25-17).

Tälläkin kertaa ottelussa nähtiin melkoisia pisteputkia, joista olennaisimmaksi muodostui Suomen oma avauserän lopulla. Selkeän tappioaseman kääntäminen erävoitoksi vapautti selkeästi Suomen peliä. Kahdessa seuraavassa erässä itseluottamus oli sitä luokkaa, ettei ranskalaisilla ollut voittotaistosta palaakaan otettavana.

Hakkuri Piia Korhonen oli jälleen ykköstykkimme tehden 19/+16. Keskipelaajat Daniela Öhman (10/+7) ja Laura Pihlajamäki (9/+9) löysivät myös hyvin yhteyden passari Kaisa Alangon kanssa. Alanko puolestaan kunnostautui myös syöttöpaikalla tehden kolme ässää. Suomi teki koko otteluun vain neljä suoraa hyökkäysvirhettä ja torjuntojakin Ranskalle kertyi vain neljä.

Suomella on kolmesta ottelusta kasassa nyt neljä pistettä: kolme Ranska-voitosta ja yksi 2-3 -tappiosta torstaina Portugalille. Virolle Suomi hävisi avauspelin 1-3.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

– Käänsimme aikalailla pienoiskoossa asiat ylösalaisin edellisten pelien tapahtumista. Käänsimme avauserässä homman isosta tappiosta voitoksi ja toisen erän huonon alun jälkeen peli olikin melko yhtä maalia.

– Henkisesti olimme tänään aika kovia. Pelaajilta hieno reaktio eilisen häviön jälkeen. Ei tässä mitään taikatemppuja tehty, jaksettiin vain pelata pallo kerrallaan. Ranskalla on hyviä hyökkääjiä, mutta muu peli ei ollut yhtä hyvällä tasolla kuin kahdella ensimmäisellä vastustajallamme.

– Hyökkäyksessä olimme napsun verran aggressiivisempia edellispeleihin nähden, se oli hieno nähdä. Pelaajat olivat huomanneet itse liiallisen varovaisuuden. Löimme rohkeasti, mutta ei liian rohkeasti: suoria virheitä tuli vain kahdeksan.

– Peli peliltä parannettu, samaa trendiä haluamme huomenna,. Vastus on kova, hyvä niin. Saksa on ollut odotetun vahva täällä.

Avauserässä Ranska hankkiutui ensimmäisen kerran kolmen pisteen johtoon tilanteessa 9-12, josta se edun pitäen eteni kohti loppuerää. Suomi nousi kuitenkin neljällä perättäisellä pisteellä johtoon (23-22). Suomi kuittasikin erän nimiinsä toisella eräpallolla 26-24. Hakkuri Piia Korhonen oli erän johtohahmo tehoin 8/+7.

Toiseen erään Ranska tuli tulistuneena ja ensimmäiselle tekniselle aikalisälle mentiin jo 2-8 -lukemissa. Suomi sai kuitenkin taas otetta pelistä ja toiselle tekniselle mentiinkin Suomen otettua erässä ensimmäisen kerran johdon haltuun (16-15). Suomi kasvatti tästä eroa koko loppuerän ja kuittasi sen 25-19.

Kolmanteen erään Suomi tuli selkeästi sillä asenteella, että se on ottelun viimeinen. Heti alkuun ranskalaiset karistettiin useamman pisteen päähän ja johtoa suojeltiin onnistuneesti. Lopussa Suomi oli suorastaan suvereeni ja pääsi juhlimaan avausvoittoa 1,5 tunnin uurastuksen jälkeen.

Suomen pistenaiset

Piia Korhonen 19/+16 (hyök 16/33) (2 ässää)
Ronja Heikkiniemi 6/+3 (hyök 6/21)
Daniela Öhman 10/+7 (hyök 7/15) (2 ässää)
Laura Pihlajamäki 9/+9 (hyök 6/9) (2 ässää)
Noora Kosonen 8/+5 (hyök 7/14)
Kaisa Alanko 5/+5 (3 ässää)
Saana Koljonen (L) vo 77%
Hillaelina Mäntylä (L)
Salla Karhu 0/0
Iida Paananen 0/0
Suvi Kokkonen 0/0
Roosa Laakkonen, Lotta Piesanen ja Yasmine Madsen eivät pelanneet.

Ranskan parhaat pistenaiset

Juliette Fidon 16/+4
Christine Bauer 10/+8
Alexandra Dascalu 7/+3

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s