Suomi avaa Maailmanliigan Sloveniaa vastaan

”Kaksi vuotta sitten Power Cupissa – nyt Maailmanliigassa”

Heikki Kiiskinen, Soul, Etelä-Korea

Miesten lentopallomaajoukkueen kiireinen kausi jatkuu kolmena peräkkäisenä viikonloppuna pelattavilla Maailmanliigan turnauksilla. Joukkue matkusti Etelä-Koreaan totutellen aikaeroon kaksi päivää ennen pelejä. Avauspäivänä kohdataan Slovenia, lauantaina Tshekki ja sunnuntaina isäntämaa Etelä-Korea.

– Maailmanliiga on maajoukkuekesän peruskivi, joka tarjoaa nuorille pelaajille erinomaisen mahdollisuuden kehittyä ja sopeutua joukkueeseen. Näin rakennamme lajille jatkuvuutta, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kertoi Korean turnauksen lehdistötilaisuudessa.

Souliin matkanneesta ryhmästä ensimmäiset Maailmaliigan ottelut kirjataan Henrik Porkalle (19), Miki Jauhiaiselle (19) sekä Niko Haapakoskelle (21). Porkan ja Jauhiaisen tilillä on muutamia harjoitusmaaotteluita, mutta Haapakoski pukee perjantaina Suomi-paidan ensimmäistä kertaa ylleen.

– Kyllähän se ensimmäinen maaottelu kieltämättä vähän jännittää. On varmasti hieno tunne pukea pelipaita päälle ja kuunnella Maamme-laulua, Haapakoski ennakoi.

Kolmikon nousu maajoukkueeseen on ollut nopea, sillä Jauhiainen ja Porkka pelasivat vielä kaksi vuotta sitten näihin aikoihin Vaasassa järjestetyssä Power Cupissa. Viime kaudella Porkka ja Haapakoski kuuluivat jo joukkueidensa runkomiehiin Mestaruusliigassa.

– Silloin ajattelin, että joskus olisi hienoa päästä maajoukkueeseen. Tulihan tämä aika nopeasti, vaikka olen ollut jo kahtena vuonna leireillä mukana, Porkka kertoo.

Sekä viime syksyn EM- että tämän kevään MM-karsintojen pelaavasta kokoonpanosta niukasti ulkopuolelle jäänyt Jauhiainen ei ole jäänyt menneitä harmittelemaan.

– Pitää vetää harjoituksissa entistä kovemmin ja osoittaa näin kuuluvansa joukkueeseen, Yhdysvalloissa opiskeleva Jauhiainen muotoilee.

Suomi on osallistunut lentopallon Maailmanliigaan ennen tätä kesää 12 kertaa. Viime vuonna miehemme jäivät lopputurnauspaikasta vain yhden pisteen päähän.

– Emme puhu joukkueen sisällä otteluiden voittamisesta, vaan keskitymme täysillä päivittäiseen tekemiseen. Tulokset seuraavat varmasti perässä, Sammelvuo toteaa.

Perjantain vastustaja Slovenia nousi Euroopan lentopalloeliittiin vuoden 2015 EM-kisoissa sijoittuen tuolloin Ranskan jälkeen hopealle. Maa nappasi Suomen tavoin suoran paikan ensi vuoden MM-kisoihin voittamalla oman karsintalohkonsa.

– Slovenia kuuluu Euroopan ehdottomiin huippujoukkueisiin ja on meihin verrattuna varsin fyysinen. Vahvuuksiamme ovat kuitenkin syöttö- ja vastaanottopeli. Haluamme olla koko esimerkki positiivisesta ja iloisesta joukkueesta kentällä, päävalmentaja lupaa.

Kautta aikojen Suomi ja Slovenia ovat kohdanneet kahdeksan kertaa, joista voitot ovat sinivalkoisten hyväksi 6–2. Maailmanliigan avauspeli alkaa perjantaina kello 10 Suomen aikaa. YLE:n suora lähetys ottelusta alkaa TV2:lla ja Areenassa kello 9.50.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s