Naisille ei voittoa Portugalista

Naisten lentopallomaajoukkue kärsi MM-karsinnoissa todella kitkerän niukan voiton isäntämaa Portugalille erin 2-3 (23-25, 29-27, 25-17, 22-25, 12-15)

Viana do Castelossa käydyssä karsintojen toisessa ottelussa Suomi hallitsi peliä ajoittain täysin suvereenisti, mutta ajoittain ote kääntyi pitkiksi toveiksi kotijoukkueelle. Näillä hetkillä Portugali nappasi avauserän sekä oli viedä toisenkin. Lopulta kotijoukkue oli myös parempi ratkaisevan viidennen erän viimeisissä palloissa.

Suomella on näin tilillään kahden pelipäivän jälkeen kaksi tappiota ja yksi sarjapiste. Käytännössä MM-jatkokarsintapaikankin saavuttaminen on nyt todella monen mutkan takana.

Illan kamppailussa hakkurien taistossa Piia Korhonen keräsi 28 pistettä ja Portugalin Julia Kavalenka 33. Portugalin tehot lepäsivät pitkällen kahdessa naisessa, sillä Kavalenkan ja 18 pistettä tehneet Marta Hurstin jälkeen kolmanneksi paras pistenainen teki viiteen erään vain kuusi pistettä. Suomella tilanne oli lähes vastaava, kun yli kuuden pisteen ylsi Korhosen lisäksi vain Ronja Heikkiniemi (12) ja Daniela Öhman (11).

Pitkien pisteputkien ilta

Suomen avaus oli täsmälleen sama kuin avausottelussa keskiviikkona Viroa vastaan: Kaisa Alanko, Piia Korhonen, Noora Kosonen, Ronja Heikkiniemi, Daniela Öhman, Laura Pihlajamäki ja liberoina Saana Koljonen sekä Hillaelina Mäntylä.

Suomi tuli peli aivan eri terävyydellä kuin edellispäivänä ja hankkiutui nopeasti muutaman pisteen johtoon. Tämä johto kesti lähes loppuun. Portugali kuitenkin nousi 23-19 -tappiolta kuudella perättäisellä pisteellä erävoittoon. Passari Vanessa Rodrigues johti kotijoukkueen riemukulkua syöttöpaikalta ja vastaanotosta noussut vastapallo päätti huikean nousun erävoittoon.

Parhaillaan Suomen eräjohto oli jo kuudenkin pisteen suuruinen. Portugalin hyökkäystehot (46%) olivat avauserässä selkeästi Suomen vastaavia (31%) paremmat, vaikka vastaanotto toimi erässä mainiosti. Portugalin hakkuri Julia Kavalenka (9/+7) ja yleispelaaja Juliana Antunes (6/+1) pääsivät yllättämään suomalaiset liian useasti laidasta.

Jos koettiin avauserässä käänne, niin seuraavassa erässä niitä oli useampia. Suomi aloitti entistä vahvemmin ja johti erää jo 18-9 ennen Portugalin tämänkertaisia nousua. Nyt isäntäjoukkue vei seuraavat pallot 1-8 ja nousi jo kertaalleen eräpallotilanteeseenkin. Lopulta kuitenkin erä tuli Suomelle sen viidennellä eräpallolla 29-27 kotijoukkueen rättilyönnillä.

Kolmannessa erässä mentiin tasaisesti 11-11:een asti. Tämän jälkeen Suomi otti otteen täysin haltuun ja vei erän nyt loppuun asti. Suomi hyökkäsi erässä selkeästi terävämmin kuin kahdessa ensimmäisessä.

Päätöserässä nähtiin jo aiemmista eristä tuttuja nousuja ja laskuja. Erä näytti jo kääntyvät Suomelle 17-16 -lukemissa, mutta heti perään Portugali karkasi pisteputkellaan taas kolmen johtoon. Suomi pääsi vielä pisteen päähän (22-23), mutta ei saanut rutistettua loppupisteitä nimiinsä.

Päätöserässä Salla Karhu tuli Ronja Heikkiniemen paikalle seitsikkoon. Erää edettiin hienoisessa Portugalin pisteen-kahden johdossa, kunnes se pääsi ensimmäisen kerran kolmen pisteen karkumatkalle 8-11 -numeroissa. Illan teemaa mukaillen Suomi kuitenkaan ottaa kolme seuraavaa pistettä ja on tasoissa 11-11. Portugali kuittaa kuitenkin loppupalloista kolme Suomea enemmän ja juhlii kotivoittoa yli 2,5 tunnin todella värikkään taistelun jälkeen.

Suomen pistenaiset

Piia Korhonen 29/+19
Ronja Heikkiniemi 12/+3
Daniela Öhman 11/+9
Laura Pihlajamäki 5/+2
Noora Kosonen 6/-6
Kaisa Alanko 4/+4
Saana Koljonen (L)
Hillaelina Mäntylä (L)
Salla Karhu 4/+2
Iida Paananen 1/+1
Suvi Kokkonen 0/0
Roosa Laakkonen, Lotta Piesanen ja Yasmine Madsen eivät pelanneet.

Portugalin parhaat pistenaiset

Julia Kavalenka 33/+18
Marta Hurst 18/+6
Carla Moura 6/+5

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s