HPK ryösti mestaruuden katkolle

HPK otti naisten lentopallon Suomen mestaruuden katkolle kotisaliisan tiistaiksi, kun se haki voiton kolmannesta finaalista Salosta erin 1-3 (25-22, 22-25, 20-25, 23-25).

HPK johtaa finaalisarjaan siis voitoin 2-1. Kotitappio pudotuspeleissä oli LP Viestille ensimmäinen sitten kevään 2018 5. välierän tappion Oriveden Ponnistukselle. Välissä ehti kertyä 38 kotivoittoa perättäin.

Toisen finaalin tapaan HPK:n laitapelaajat olivat selkeästi LP Viestin vastaavia tehokkaampia. Keao Burdine-Lindsay Stalzer-Piia Korhonen-Anna Boricheva olivat tehotilastossa lukemin +28. LP Viestin laitureiden lukemat olivat +3. HPK vei torjunnat ottelussa 6-14.

LP Viesti: Hiltunen, Vilponen, Lymareva, Kosonen, Rakic, Jokinen, Koskelo (L)

HPK: Kylmäaho, Korhonen, Burdine, Stalzer, Madsen, Friberg, Koljonen (L)

Aloitussyötöt näyttelivät heti ottelun alussa isoa roolia, kun ensin HPK:n Karoliina Friberg ja perään LP Viestin Lena Lymareva saivat orastavat syöttöputket aikaiseksi.

LP Viestin vastaanottovakeuksien myötä HPK karkasi tekniselle aikalisälle 11-14 -johdossa. LP Viesti tasoitti ottelun 19-19:ään HPK:n sorruttua hienon alkupelin jälkeen muutamaan virheeseen. Johdon kotijoukkue otti 21-20 -tilanteessa Keao Burdinen epäonnistuttua laitahyökkäyksessään. Erä päättyi LP Viestin voittoon 25-22 Anna Borichevan hyökättyä verkkoon. Piia Korhonen teki avauserään 9 pistettä kotijoukkuen pisteiden jakauduttua tasaisemmin.

Toista erää mentiin piste pisteeltä, eron kasvettua kahteen pisteeseen lukemissa 10-12 HPK:n eduksi. Tekniselle aikalisälle mentiin HPK:n 12-14 -johdossa.

LP Viesti kuittaso johtoaseman Lymarevan leijasyöttöjen pohjustamana 21-19. HPK nousi kuitenkin johtoon 22-23 otettuaan LP Viestin hyökkäykset kiinni ja nappasi eräpallon Burdinen hyvällä hyökkäyksellä nelospaikalta.Anna Boricheva käytti nyt tilaisuutensa ja löi erän päätökseen 22-25.

Kolmannen erän alkuun LP Viesti otti 5-3 -johdon Lymarevan hyökättyä nelospaikalta useampia pisteitä Katja Kylmäaho vastaan. Kuten finaalisarjan tapoihin on kuulunut HPK nousi kuitenkin taas takaa ohi ja otti ensimmäisen kerran kahden pisteen johdon 12-14 -tilanteessa. Samalla LP Viesti vaihtoi Ronja Heikkiniemen Pauliina Vilposen tilalle.

LP Viesti ei saanut loppuerässä otetta vahvasti jatkaneeseen HPK:hon ja vieraat ottivat pelin katkolle selkeällä erävoitolla 20-25 Michaela Madsenin lyötyä eräpallon keskeltä pisteeksi.

HPK:n vahva ote jatkui neljännen erän alkuun, jossa se hankkiutui 2-6 -johtoon ja kasvatti eroa entisestään LP Viestin pelin oltua sekavaa 3-8:aan.

Tästä käynnistyi LP Viestin kone. Noora Kososen syöttövuorolla peli tuli rohkeammaksi ja ero kaveni yhteen (7-8). HPK ei tästä säikähtänyt, vaan kiristi jälleen etumatkaansa 10-14:een Karoliina Fribergin toimiessa jälleen kerran syöttäjänä.

HPK:n viiden pisteen johto (11-16) kaveni kolmeen (14-16) Rakicin syöttöjen alustamana. Noora Kososen ässä tasoitti jo erän 18-18:aan.

HPK:n huikea puolustaminen Rakicin satasista nosti vieraat Burdinen onnistuttua vielä hyökkäyksessään 19-22 -johtoon ja saman naisen ässä vei vieraat jo 19-23 -lukemiin. LP Viesti nappasi kuitenkin kolme seuraavaa pistettä (22-23).

Piia Korhonen niittasi HPK:lle kaksi ottelupalloa vastaanottohyökkäyksestä (22-24). Dubravka Rakic kuittasi niistä ensimmäisen tyhjältä verkolta (23-24), mutta toisen Anna Boricheva hoiteli varmasti nelospaikalta pisteeksi (23-25).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s