HPK tasoitti finaalivoitot 1-1:een

HPK tasoitti perjantai-iltana kotikentällään naisten lentopallon Mestaruusliigan finaalisarjan tasoihin 1-1:een voitettuaan toisen finaalin 3-2 (26-24, 23-25, 22-25, 25-18,  15-12).

Finaalisarja jatkuu sunnuntaina Salossa kello 12. Ottelu lähetetään TV2:ssa suorana. Mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla ensi viikon tiistaina Hämeenlinnassa.

HPK:n voitto alustettiin hyvällä syötöllä, torjunnalla ja vahvemmalla laitapelillä. Kolmikko Piia Korhonen-Lindsay Stalzer-Keao Burdine tekivät kaikki 18-19 pistettä ja jäivät 33 pistettä tehotilastossa plussalle.  Torjunnat joukkue vei 16-7 ja vastaanottotilasto näytti salolaisille vaatimattomia lukuja 25% (HPK 56%).

LP Viestin ykkönen oli Dubravka Rakic 16/+11, joka sai hyökättäväkseen keskipelaajalle runsaat 26 passia. Hakkuri Pauliina Vilponen sai kasaan 19/+8.

HPK:n avaus: Kylmäaho, Korhonen, Burdine, Stalzer, Madsen, Friberg, Koljonen (L)

LP Viestin avaus: Hiltunen, Vilponen, Lymareva, Kosonen, Gokhshtein, Rakic, Koskelo (L)

LP Viesti oli tehnyt yhden muutoksen avaukseensa, kun 1.finaalissa kesken peliin mukaan tullut Nadezhda Gokhshtein otti Kaisa Jokisen paikan. Lisäksi libero Outi immonen oli poissa salolaisten kokoonpanosta ja tilalle oli Iida Murto.

Avausfinaalin tapaan HPK tuli peliin vahvasti hankkien Karoliina Fribergin syöttövuorolla 3-0 -johdon. LP Viesti pääsi tasoihin muutamaan otteeseen, mutta syöttöpelin takkuaminen esti johdon ottamisen.

Teknisen aikalisän jälkeen HPK puolusti hienosti ja Lindsay Stalzerin vavoilla hyökkäyksillä se kasvatti johtonsa kolmeen pisteeseen (18-15). Vieraat kuittasivat täsmälleen samoilla lääkkeillä Jenni Hiltusen syöttövuorolla eron kuitenkin heti kiinni ja otti johdon ensimmäisen kerran (19-18). Lena Lymarevan torjunta ja Hiltusen ässä kasvatti johdon jo kolmeen pisteeseen (21-18). HPK kuittasi kuitenkin jälleen takaisin ja Elenia Arenalla oltiin tasatilanteessa 21-21.

LP Viesti sai ensimmäisen eräpallon (23-24), mutta HPK taisteli pitkän pallon voitokseen. Anna Borichevan torjunnalla puolestaan kotijoukkue sai mahdollisuutensa erän katkaisuun ja sama nainen niittasi erän päätökseen kakkospaikalta seuraavassa pallossa (26-24).

Toiseen erään HPK otti jo toisen erän lopulla peliin tulleen Roosa Niemisen avaukseen Fribergin tilalle. Avauserän ratkaisuut Boricheva palasi vaihtoon.

HPK otti jälleen johdon heti alusta ja piti sitä 1-3 pisteen suuruisena. Tekniselle aikalisälle mentiinkin HPK:n johtaessa 14-12 ja heti sen perään kotijoukkue kasvatti johtonsa jo neljään pisteeseen (16-12). Keao Burdinen ässäsyöttö alkoi jo viimeistellä kotijoukkueen toista erävoittoa tilanteessa 20-15.

LP Viesti kuitenkin kiristi ruuvia vielä erän loppuun ja 23-19 -numeroista se nousi tasoihin 23-23 ja Rakicin ässällä eräpallotilanteeseen. Pauliina Vilponen niittasi eräpallon kenttään täsmälleen samasta paikasta kuin Boricheva avauserässä (23-25).

Pitkän tauon jälkeen HPK palautti jälleen Fribergin seitsikkoon LP Viestin jatkaessa tutulla ryhmityksellä.

Kolmannen erän alkupuoliskolla näkyi molempien otteessa erän tärkeys: virheitä nähtiin paljon ja kumpikaan joukkueista ei saanut kunnolla otetta toisesta.

LP Viesti nappasi lopulta pienen pesäeron 18-20-tilanteessa. HPK tuli tasoihin kahdelle perättäisellä vierasjoukkueen virheellä 22-22. Jälleen ratkaisurooliin nousi syöttöpaikalla Rakic, jonka vaikean aloituksen myötä LP Viesti hankki kaksi eräpalloa (22-24). Gokhshtein torjui heti ensimmäisestä tilaisuudesta erän poikki (22-25).

Neljännen erän alun makupaloina Michaela Madsen torjui HPK:n 6-4 -johtoon ja kohta perään löi satasella lukemat jo 8-5:een. Vahvalla torjunnalla hämeenlinnalaiset etenivät jo 11-6 -johtoon.

Tästä HPK jatkoi mainiota esitystään ja vei erän selkeästi LP Viestin pelin samalla murennuttua jokaisella osa-alueella (25-18).

LP Viesti otti viidennen erän avauksessan Kaisa Jokisen Gokhshteinin tilalle ja Ronja Heikkiniemen Lymarevan paikalle.

HPK:n mainio syke jatkui viidenteen erään ja se hankkiutui 3-0 -johtoon Fribergin syöttövuorolla. LP Viesti turvautui ensimmäiseen aikalisäänsä HPK:n johdettua 5-1.

11-4 -numeroista LP Viesti tuli vielä mukaan peliin kaventaen eron kahteen (12-10) tiivistyneen torjuntapelinsä johdolla. Keao Burdine tykitti kuitenkin salolaisten takaa-ajon karille komealla hyökkäyksellään ja perään syöttämällään ässällä (14-10). Anna Boricheva junttasi pelin päättyymään (15-12) ja käynnisti oranssien juhlat.

Dubravka Rakic, LP Viesti:

– Tänään HPK pelasi todella hyvin kaikilla osa-alueilla. Viidennessä erässä teimme ihan liikaa virheitä, eikä kirimme riittänyt. En kerro mitkä on aseemme seuraavassa finaalissa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

– HPK oli tänään selvästi parempi joukkue, numerot suorastaan mairittelevat meitä. Laitureiden tehot taisivat olla kotijoukkueella jotain +30 (+33) ja meillä lähellä nollaa (+6). Jollain ihmeellä oltiin jopa lähellä 3-0-voittoa, mutta avauserä menetettiin lopussa. Laidasta nämä pelit on voitettu ja voitetaan tästä eteenpäinkin.

– Erien alut olivat jälleen vaikeita, siihen pitää kiinnittää huomiota. Pystyimme nousemaan aina peliin mukaan, mutta ei voi voittaa koko ajan eriä jos antaa ensin 5-6 pinnaa eteen.

Luca Chiappini, HPK:

– Voitto oli erityisesti henkisesti meille tärkeä. Pelasimme melko hyvän pelin: saimme yhdistettyä hyvän syötön ja torjunnan. Paransimme selkeästi avausfinaalista. Tytöt todellakin ansaitsivat tänään voiton. Tänään pelissä oli rohkeutta.

– Katselin vielä viime yönä ensimmäisen finaalin kaksi kertaa ja menin nukkumaan 4.15. Halusin nähdä, etten ollut unohtanut mitään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s