Miesten EM-karsinnat lopullisia ratkaisuja vaille

Miesten EM-karsinnoissa monessa lohkossa pelattiin toiseksi viimeistä kierrosta jo näin elokuun puolivälissä.

Kuviot lohkoittain ennen lopullisia ratkaisuja ovat seuraavat:

A: Tanska löi Turkin kotonaan 3-2 ja nousi tällä vahvaksi ehdokkaaksi mennä kisoihin lohkokakkosten paikoilta. Molemmat kohtaavat nimittäin enää kotikentällään Azerbaidzhanin ja Turkki (7) on kaksi pistettä edellä Tanskaa (5).

B: Suomi löi vaikeuksien kautta Itävallan vieraissakin 3-2. Käytännössä Suomi on 8 pisteellään varma jatkaja, mutta Latvialle (3 pistettä) peli Turussa keskiviikkona on sitäkin merkittävämpi, ettei ratkaisu jäisi sille viimeiseen peliin Itävaltaa (1) vastaan.

C: Belgia (5) ei voi päästää keskiviikon ottelussa Viroa (7) karkuun, vaikka se vielä viimeisessä ottelussa kohtaakin Färsaaret (0). Kärkikaksikko menee jo käytännössä kisoihin.

Mutta joitakin vähän parempia jää sitten myös kisoista pois:

D: Montenegro (11) ja Portugali (10) vaikuttaisivat näin isoilla pisteillä jo menevän kisoihin, kun lohkoa on täydet kaksi kierrosta jäljellä.

E: Kreikan (11) ja Kroatian (9) pitäisi tehdä sama temppu, mutta lohkossa on yllätysvalmiimmat Kypros (3) ja Norja (1), jonka karsinta on sujunut alakanttiin, vaikka alku lupasi parempaa.

F: Slovakian (9) täytyy nipistää kotipelissään pisteitä Espanjalta (11), eikä Espanjakaan saa mokata viimeistä peliään Unkaria (4) vastaan. Tästä lohkosta on todellinen vaara, että vain yksi jatkaa kisoihin.

G: Sveitsi (11) ja Romania (10) ovat keränneet pisteitä niin, että ovat vahvoilla molemmat mennä kisoihin, vaikka Bosnia ja Hertsegovina sekä Albania ovat nekin jo muutaman pisteen saaneet tililleen. Tilanne riippuu vähän siitä kumpi jälkimmäisestä kaksikosta jää lohkon viimeiseksi eikä sen pelejä huomioida lohkokakkosten vertailussa.

https://www.flashscore.fi/lentopallo/eurooppa/em-kisat/

https://eurovolley.cev.eu/en/2023/men/qualifiers-area/#matches

https://eurovolley.cev.eu/en/2023/men/qualifiers-area/#body-tab-4703db4d-535d-4e87-bfbd-fbd5ccae28ee-6

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: