UPDATED: Nuorten EM-karsintojen toinen vaihe valmis – Suomen poikien kisapaikan varmistumisen estivät nykysäännöt – kolmoskarsintoja voi nyt hakea

Alle 20-vuotiaiden miesten EM-kisoihin Italiaan paikkansa selvittivät toisen vaiheen karsinnoista Puola, Serbia, Portugali, Tshekki, Bulgaria, Belgia ja Slovakia.

Suomi voitti päätöspelissä Montenegron 3-0 ja olisi vanhoilla pistelaskusäännöillä ohittanut Slovakian eräsuhteen turvin. Molemmilla sarjapisteitä oli seitsemän, Suomen eräsuhde 8-4 ja Slovakian 9-5.

Mutta koska nykyään on päätetty, että järjestyksen määräävät ensisijaisesti voitot, Slovakia pysyi samassa pistemäärässä Suomen edellä. Slovakia voitti avauspäivänä Suomen 3-2 ja samoin numeroin päätöspäivänä Norjan. Molemmat voittivat kolmen pisteen arvoisesti Montenegron.

Kolmannelta kierrokselta mukaan pääsee vielä sittenkin neljä maata, kun A-lohko jäi pelaamatta toisessa vaiheessa. Heinäkuussa pelattavat turnaukset ovat nyt haettavissa CEV:ltä

Suomi voi kohdata jatkokarsinnassa esimerkiksi Espanjan, Ranskan, Saksan, Slovenian, Ruotsin tai Hollannin. Ja Kreikka parhaana lohkokolmosena on myös vielä mahdollinen lopputurnausmaa.

https://www.cev.eu/national-team/age-group-championships/u20m/#final-round

https://www.cev.eu/articles/volleyball/eurovolleyu20m-and-eurovolleyu19w-final-rounds-take-shape-after-completion-of-2nd-round-qualifiers/

Alle 19-vuotiaiden naisten karsinnoista kisapaikan Makedoniaan varmistivat Turkki, Serbia, Puola, Kreikka, Slovenia, Romania, Italia, Kroatia ja Sveitsi.

Kolmannelta kierrokselta jaossa kesä-heinäkuun vaihteessa on vielä kaksi paikkaa eli kahden lohkon voittajat. Suomen mahdollisia vastustajia ovat Slovakia, Montenegro, Ranska, Espanja, Itävalta, Viro ja Hollanti.

https://www.cev.eu/national-team/age-group-championships/u19w/#final-round

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: