Näin karsitaan olympiakisoihin Pariisiin 2024 – lentopallon karsintaturnausisännät päätetään kiireellä

Pelisysteemit sekä itse lopputurnaukseen että karsinnat olympialaisiin vuodelle 2024 on luotu uusiksi – ja huomattavasti yksinkertaisemmiksi.

Lentopallon puolella karsinta on yksinkertaistettu rajusti, se on kaksivaiheinen, ja pohjautuu uuteen maailmanrankingiin.

Syys-lokakuussa 2023 pelaavat 24 maailmanrankingin parasta sekä miehissä että naisissa kolme kahdeksan joukkueen turnausta. Näistä paikka kisoihin aukeaa joka lohkosta kahdelle parhaalle. Näin Ranskan lisäksi mukana on jo kuusi maata.

Kiire on yllättävä, kun olympiakarsintaturnausten järjestäjähaku laitettiin päälle pikavauhtia, deadline hakemukselle on nimittäin nyt huhtikuun lopussa. Joukkueet turnauksiin päätetään miehissä syyskuun 2022 ja naisissa lokakuun 2022 maailmanrankingin perusteella. Eli tulevat MM-kisathan nämä paikat ratkaisevat.


Virallinen PDF:

https://stillmed.olympics.com/media/Documents/Olympic-Games/Paris-2024/Paris2024-QS-Volleyball.pdf?_ga=2.214190231.122619824.1649247119-amp-slo-x1PPTjXrsRoKBL9Irg

Volleyball World has already launched the bidding process for the OQTs 2023 with a deadline to submit bidding applications by the end of April 2022. The goal is to confirm the hosts shortly after, while the 24 qualified teams for the event are set to be confirmed by the end of October 2022 for both genders.

Loput viisi maata selviää mukaan VNL:n eli Nations leaguen alkusarjan jälkeen maailmanrankingin paremmuusjärjestyksestä niiden joukosta, jotka vielä eivät ole kisoissa. Eli siinäpä se. Paitsi että näiden viiden joukosta pitää katsoa, vielä vähintään joka maanosasta löytyväksi yksi maa, joten eipä tässä vaiheessa enää monta joukkuetta kärjen lisäksi enää mukaan pääse.

Erikoisen tästä systeemistä tekee vielä se, että VNL:n alkusarja ei ainakaan tällä hetkellä ole täydellinen round robin -turnaus, vaan nuo 16 joukkuetta sijoitellaan vähän niin kuin mukavuusperusteella alkulohkoihin ympäri maailmaa.

FIVB:n uutinen aiheesta

Ja sama italiaksi:
https://www.volleyball.it/parigi2024-il-nuovo-sistema-di-qualificazione-olimpica-per-pallavolo-e-beach-volley/

Niin ja ne Suomen rankingit tällä hetkellä: naiset 41 ja miehet 28. Eli kesän aikana olisi parannettava, jotta pääsee karsintaturnaukseen mukaan, ja ilman osallistumista MM-kisoihin nouseminen on vaikeaa.
https://www.fivb.com/en/volleyball/rankings/seniorworldrankingwomen
https://www.fivb.com/en/volleyball/rankings/seniorworldrankingmen

Itse Pariisin kisoissa 12 joukkuetta jaetaan nyt kolmeen alkulohkoon ja puolivälieriin selviää jokaisen lohkon ykkösen ja kakkosen lisäksi kaksi parasta kolmosta.

Beach volleyn aiempi karsintasysteemi ”Continental Cup” on todettu ilmeisen epäonnistuneeksi.

Pariisiin mennään näin, kaikki paikat ovat maapaikkoja
– Ranska
– 2023 MM-voittaja
– Olympiarankingin 17 parasta. Pisteitä kerätään 1.1.2023- 10.6.2024
– viiden maanosakarsintaturnauksen voittajat, kesäkuu 2024

Sitä ei uutisessa mainittu, pysyykö kahden parin maksimisääntö ennallaan. Jos ei, brasilialaisia saattaa olla kisoissa mukana aika paljon…

Beach volleyn 24 joukkueen pelisysteemi itse kisoissa säilyy samanlaisena.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: