Vuoden valmentaja Suomessa 2021: Tuomas Sammelvuo

Urheilutoimittajain liiton tiedote:

Vuoden valmentajaksi 2021 äänestettiin Urheilutoimittajain Liiton äänestyksessä Venäjän olympiakomitean joukkueen Tokiossa lentopallon olympiahopealle päävalmentajana luotsannut Tuomas Sammelvuo.

Sammelvuo sai Vuoden valmentaja -äänestyksessä 699 pistettä (108 ykkössijaa). Toiseksi äänestyksessä sijoittui olympiapronssiuimari Matti Mattssonin valmentaja Eetu Karvonen (528/57). Kolmas oli jääkiekkoleijonat MM-hopealle päävalmentanut Jukka Jalonen (419/44).

Muista ehdolla olleista golffari Matilda Castrenin valmentaja Petteri Nykky sai 246 pistettä (23 ykkössijaa), telinevoimistelun MM-kilpailuissa permannolla pronssia saavuttaneen Emil Soravuon valmentaja Mati Kirmes 196 pistettä (10 ykkössijaa) ja nyrkkeilyssä olympiapronssia otelleen Mira Potkosen valmentaja Maarit Teuronen 189 pistettä (11 ykkössijaa).

Vuoden valmentaja -äänestyksessä äänestettiin ehdokaslistalta kolmea parasta valmentajaa. Listan ykköseksi äänestetty valmentaja sai viisi (5) pistettä, toiseksi äänestetty kolme (3) ja kolmanneksi sijoitettu yhden (1) pisteen. Listan ulkopuolisia valmentajia ei voinut äänestää.

Lue lisää:
https://www.vuodenurheilija.fi/

TUOMAS SAMMELVUO (s. 16.2.1976 Pudasjärvi)

Tuomas Sammelvuo valmensi pitkän ja ansiokkaan peliuransa jälkeen Suomen miesten lentopallomaajoukkuetta 2013–2019, ennen kuin siirtyi Venäjän miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi. Venäjän lentopalloliigan mestaruuden Sammelvuo voitti 2019 Kuzbass Kemerovon päävalmentajana. Saman vuoden syksyllä hän teki monivuotisen sopimuksen Pietarin Zenitin kanssa.


Sammelvuo valittiin Urheilutoimittajain Liiton äänestyksessä Vuoden valmentajaksi myös vuonna 2014. Silloin hänen valmentamansa Suomen miesten lentopallomaajoukkue selviytyi pitkän tauon jälkeen MM-kilpailuihin ja sijoittui niissä yhdeksänneksi. Lentopallomaajoukkue äänestettiin tuolloin Vuoden joukkueeksi.

Tokion olympialaisissa Sammelvuo luotsasi Venäjän olympiajoukkueen finaaliin. Vastassa oli Ranska, joka voitti kaksi ensimmäistä erää. Sammelvuo sai sytytettyä joukkueensa taisteluun, ja se voitti kaksi seuraavaa erää. Viidennen erän Ranska vei 15–12 ja jätti Sammelvuon suojatit hopealle.
Sammelvuosta tuli ensimmäinen suomalainen valmentaja, joka on johdattanut kesäolympialaisten palloilulajeissa joukkueensa mitaleille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: