LP Salon Mestarien liigan avauksen palkintona erävoitto

Lentopalloliiton tiedotteesta

Avauserän voitto jäi LP Salon palkinnoksi naisten lentopallon Mestarien liigan lohkovaiheen avausottelussa Ranskassa. Kotijoukkue Mulhouse löysi fyysisyytensa toiseen erään ja vei lopulta sarjapisteet Palais des Sportsissa erin 3-1 (23-25, 25-14, 25-14, 25-19).

Mestarien liigan B-lohkon kamppailun avauserä oli salolaisilta erinomainen, mutta tämän jälkeen hieman pelaajistoaankin kentällä vaihtanut ja liigastaan erilaiseen pelipalloon totutellut kotijoukkue oli selkeästi parempi läpi loppuillan. 

Mulhousen hyökkäysprosentti oli pelissä 47 ja LP Salon 29. Torjunnat menivät kotijoukkueelle 9-6 ja ässäsyötöt suomalaisjoukkueelle 6-4.

Jessica Kosonen (14/+8) oli LP Salon paras pistenainen, Anna Czakanin yllettyä 11/+5 ja Iina Andrikopouloun 11/+8 saaliisiin.

Kotijoukkueen hakkuri Kimberly Drewoniak kasasi 18/+13 ja toiseen erään peliin tullut yleispelaaja Amanda Coneo 16/+13.

LP Salolla oli 12 pelaajan kokoonpanossa peräti yhdeksän Mestarien liigan ensikertalaista, kun edellisellä kerralla salolaisista oli mukana nykypelaajista vain Viktoriia Tuchashvili, Anna Czakan sekä Netta Laaksonen.

LP Viestin avaus: Viktoriia Tuchashvili, Iina Andrikopoulou, Elena Becheva, Jessica Kosonen, Jenni Jantunen, Anna Czakan ja Netta Laaksonen.

Mulhousen avauksessa pelasivat puolestaan Pia Kästner, Kimberly Drewniok, Anna Haak, Ivena Vanjak, Silke Van Avermaet, Leandra Olinga-Andela ja Léa Soldner.

Avauserää kotijoukkue vei selvästi yli 20 pisteen kasvatten piste-eron suurimmillaan viiteen, kunnes salolaisten huima kiri käynnistyi. LP Salo nousi tasalukemiin 22-22 ja kohta perään eräpallotilanteeseen 23-24. Ja hetken päästä juhlittiinkin salolaisten historian yhdeksättä erävoittoa Mestarien liigan historiassa, kun Jessica Kosonen junttasi pallon pisteeksi nelospaikalta.

Toiseen erään Mulhouse otti peliin ykköstähtensä, kolumbialaisen yleispelaajan Amanda Coneon. Isoa roolia ei piskuinen laituri ottanut, mutta muuten kotijoukkueen peli parani ja LP Salo saatiin aseettomaksi. Erityisesti hakkuri Kimberly Drewniok oli (erään 9/+8) erinomainen.

Kolmannen erän alku oli selkeästi illan paras vierailla, mutta parinkymmenen pelatun pallon jälkeen vieraat ottivat erän haltuun fyysisyydellään. Erä kotijoukkueelle edellisen tapaan 25-14. Tässä erässä Coneo mätti tehot 9/+9. LP Salolta hakkuri Iina Andrikopoulou sai kasaan 4/+3.

Neljännessä erässä LP Salo kesti kyydissä 17-17 -numeroihin, kunnes Coneon syöttövuoro repäisi vieraille selkeän eron kohti erävoittoa.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

– Paljon hyvää, etenkin syötöllä saimme vastustajan vastaanoton ihan riittävästi hajalle. Vastustaja oli vain niin kova, että heidän laiturit pystyivät tehokkaaseen hyökkäyspeliin. Olen tyytyväinen torjuntaan ja puolustukseen, jotka jopa voitimme.

– Olimme kaikissa erissä pelissä mukana puoliväliin asti ja kolmannessa pidemmällekin. Erien lopuissa ei saatu palloja tapettua, vaikka hyviäkin suorituksia oli meidän puolelta. Kaksi ja puoli erää pelattiin kyllä ihan huipputasollamme, mutta ne sattuivat eri puolille peliä. Plus/miinus oli +19, yksi parhaita meidän historiassa Mestarien liigassa.

– Paljon antoi uskoa helmikuun kotipeliin, Mulhouse on voitettavissa tuolloin.

Jessica Kosonen:

– Ihan hyvä esitys, toki hampaankoloon jäi taktisia asioita. Me ei pystytty pitämään omia tasoja ja vastustaja sai revittyä pitkiä putkia yksittäisiin rotaatioihin.

– Tämä oli näyttö, että pystymme pelaamaan tällä tasolla. Pitää vain saada tasomme pysymään tarpeeksi kauan. Joukkuepelaaminen oli hyvällä tasolla.Ihan voitettavissa oleva joukkue. 

Lohkon toisessa otteluparissa kohtaavat Istanbulissa VakifBank ja italialainen Vero Volley Monza.

LP Salon seuraava ottelu Mestarien liigassa on 9.12., kun Salohalliin saapuu vieraaksi koko liigan suurimpiin suosikkeihin kuuluva turkkilaisjoukkue VakifBank.

Ottelutilasto
https://www-old.cev.eu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=46458&setN=0

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: