Suomi taisteli lohkovoitosta, tappion tapa Hollannille ei ollut kovin kunniakas

Suomalainen lentopallohistoria tuntee hienojen voittojen lisäksi lukuisia mielenkiintoisia tapoja hävitä otteluita, joita nykyvalmennus tuskin edes tiedostaa. Tappio EM-kisoissa Hollannille 1-3 ei siksi yllä edes niin sanotusti niiden suurten tappioiden joukkoon, joista kirjoitettaisiin tulevaisuuden kirjoissa.

Niin paljon Suomi kuitenkin tappion myötä menetti jatkokuvioiden mahdollisuuksistaan, että kolmannen erän kääntyminen isosta Suomen johdosta Hollannille, ja samaa myötä ottelun häviäminen herätti deja vu -ilmiötä joihinkin vanhoihin sulamisiin.

Tämä johtuu onneksi enemmän siitä positiivisesta seikasta, että Suomi taisteli Hollantia vastaan vielä jopa C-lohkon voitosta, ja siitä, että ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Gdanskissa olisi kahden parhaankin joukkoonkin sijoittumalla ollut mahdollisuus välttää Puola ja Serbia.

Eipä silti, kakkossijaltakaan ei ole helppoa ottelua neljännesvälierissä kenellekään luvassa, sen verran rajusti Ugis Krastinsin suojatit eli Ukraina esiintyi Puolan lohkossa Suomen matsin jälkeen Belgiaa vastaan. Näin Tampereen lohkon kakkosellekin on odotettavissa kova vastus ihan yhtä lailla.

Voittamalla Turkin viimeisessä ottelussaan vähintään 3-1 Suomi nostaisi sijoitustaan alkulohkossa ehkä kolmanneksi, mutta se ei paljon helpottaisi, kun vastaan on tulossa joko Puola tai Serbia. Jälkimmäinen olisi kuitenkin ehkä vähän mukavampaa kuin Puolan kohtaaminen heidän kotiyleisönsä antaman paineen alla.

A-lohkossa Puola kuitenkin pelaa viimeisenä lohko-ottelunaan Ukrainaa vastaan tilanteessa, jossa se pystyy vähän jopa valitsemaan vastustajaansa – tuskin sitä ainakaan Venäjän kohtaaminen kiinnostaa heti pudotuspelien aluksi.

Urpo Sivula pelasi erittäin kovan hakkuripelin Hollantia vastaan. Jopa vastustajan Modenan miehen Nimir Abdel-Azizin tehot jäivät heikommaksi.

Ratkaisuhetkillä Hollanti kaivoi vaihtonurkkauksestaan parhaat yleispelaajansa myös Thijs Ter Horstin ja Gijs Jornan näyttämään taitojaan. He ovat aiemmin turnauksessa olleet enemmän sivuroolissa Hollannin ajaessa sisään muun muassa nuorta yleismiestään Bennie Tuinstraa.

Suomi ei tässäkään jää yhtään heikommaksi: Antti Ronkainen ja Niko Suihkonen tekivät komeaa jälkeä yleispelaajaosastolla.

Lentopalloliiton näkemys ottelusta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: