Suomen EM-turnaus päätökseen voitolla Romaniasta

Lentopalloliiton tiedote

Suomen naisten maajoukkue päätti EM-kilpailut kaatamalla isäntämaa Romanian Cluj-Napocassa 3-1 (18-25, 25-22, 25-22, 25-22). Suomen peli rävähti käyntiin toisessa erässä ja sen jälkeen ei samalla jatkopaikkatoiveensa menettäneellä Romanialle ollut enää mahdollisuuksia. Samalla Suomi varmisti jatkopaikan lohkosta Ukrainalle ja Ruotsille jo aiemmin sen varmistaneiden Turkin ja Alankomaiden lisäksi.

Voitto oli Suomen naisille EM-historian kolmas: historian ensimmäisessä kisapelissä Suomi voitti Länsi-Saksan Kotkassa 1977 ja Ranskan viime EM-kisoissa (2019) Ankarassa.

Suomen lohkosijoitus on viides, joka tietää loppusijoitusta haarukkaan 17-20. Viime kisoissa Suomi oli 18.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

– Tulihan se voitto tähänkin turnaukseen. Olen kyllä todella ylpeä pelaajista tänään, vaikka tavoite oli jo karannut käsistä, niin ylpeys ei antanut pelata huonosti ja haluttiin päättää kesän viimeinen päivä voitollisesti.

– Urheilun karvasta kalkkia tietysti se, että tarvittavia paikkoja tarjottiin sekä Ruotsi- että Ukraina-peleissä, mutta sepä tämän urheilun suola onkin. Tiukat tilanteet ja tunteet, joita ei toimistotöissä vaan pääse kokemaan

Piia Korhonen:

– Hyökkäys parani avauserän jälkeen, teimme viisaampia ratkaisuja. Halusimme totta kai pärjätä paremminkin, mutta löysimme kyllä pelimme tänään kovan työn kautta.

Kaisa Alanko:

– Olen todella iloinen ja ylpeä meidän joukkueesta, miten hyvin tänään pelattiin. Olimme rohkeita hyökkäyspelissä. Olemme uurastaneet paljon ja saaneet kestääkin kaikenlaista, ansaitsimme hyvän tuloksen.

Suomen avaus: Kaisa Alanko, Piia Korhonen, Salla Karhu, Emmi Riikilä. Daniela Öhman, Anna Czakan, Laura Penttilä (L).

Turkki varmisti aiemmin tiistaina lohkovoiton täydellä pistesaaliilla kaadettuaan omassa päätöspelissään Hollannin 3-0. Turkki hävisi alkulohkossa vain yhden erän. Hollanti tarvitsee lohkon kakkospaikkaan enää yhden erävoiton Ruotsi-ottelusta tai Ukrainan yhden erätappion Romania-ottelusta.

Suomen pistenaiset

Piia Korhonen 16/+12

Anna Czakan 14/+11

Emmi Riikilä 13/+4

Michaela Madsen 11/+6

Salla Karhu 7/+2

Kaisa Alanko 4/+3

Netta Laaksonen (L)

Yasmine Madsen 1/-1

Daniela Öhman 0/-3

Katja Kylmäaho 

Suvi Kokkonen 

Laura Penttilä (L)

Ronja Heikkiniemi ei pelannut

Iina Andrikopoulou ei pelannut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: