Oranssi pyörremyrsky tainnutti Suomen

Lentopalloliiton tiedote

Euroopan rankingin kakkonen Alankomaat oli erinomainen naisten lentopallon EM-kilpailuiden perjantain avauspelissä Romanian Cluj-Napocassa jättäen Suomen täysin vaille mahdollisuuksia. Oranssi pyörremyrsky pyörähti reilun tunnin ajan iskien numeroiksi 3-0 (25-10, 25-10, 25-18).

Alankomaat oli käytännössä kaikessa syöttöä ja vastaanottoa lukuunottamatta selkeästi Suomea parempi ottaen turnauksen toisen puhtaan voittonsa. Suomelle tappio oli turnauksen toinen. 

Alankomaiden hyökkäysprosentti oli lopulta 56 ja Suomen 23 torjuntojen mentyä oransseille 13-3.

Suomen paras pistenainen oli toisessa erässä hakkuriksi siirretty Suvi Kokkonen (8/+1). Ronja Heikkiniemi (4/+2) oli pirtein tulokas kentälle.

Kaikkiaan Suomi pystyi tekemään koko ottelussa 24 omaa pistettä ja se teki kaksi enemmän (26) virheillään vastustajalle.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

– Se oli oppimiskokemus. Ero hyökkäys- ja torjuntapelissä varmasti näkyi vastaanottimiin asti. Tyytyväinen pitää olla kolmannen erän pätkiin, joissa haastettiin ja väännettiin sillä tavalla, kun pitääkin näissä peleissä tehdä

– Voittoa lähdetään aina hakemaan. Etsitään toimivia kombinaatioita ja tänään siihen oli enemmän tilaisuuksia. Tarvitsemme koko joukkueena pelaamista, se on tämän joukkueen tavaramerkkejä. Tänään sitä nähtiin jo kolmannessa erässä. Hollannin tekemisessä näkyi sen kokemus samalla rungolla monista kisoista. Harva tulee ensimmäisiin kisoihin todella kovana pelaajana.

Netta Laaksonen:

– Kaksi ekaa oli aika hakemista, kolmannessa päästiin vähän enemmän omaan peliin kiinni. Olihan se haastavaa, kun joka paikasta tuli kovaa. 

Suvi Kokkonen:

– Ihan jäätävä torjunta oli tänään edessä, huikea joukkue oli vastassa. Ei oikein löydetty ratkaisuja hyökkäyksessä. Hakkuriksi siirto tuli kyllä yllättäen tänään eteen. Ihan ei uskallettu antaa tänään 110 prosenttia.

Kolmella muutoksella matkaan

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi teki peräti kolme muutosta avauspelin seitsikkoon. Suomen avaus ottelussa oli: Kaisa Alanko, Yasmine Madsen, Emmi Riikilä, Suvi Kokkonen, Daniela Öhman, Anna Czakan, Netta Laaksonen (L).

Suomen pistenaiset

Yasmine Madsen 3/-3

Suvi Kokkonen 8/+1

Emmi Riikilä 1/-5

Daniela Öhman 0/-5

Anna Czakan 4/.1

Kaisa Alanko 2/+1

Netta Laaksonen (L)

Ronja Heikkiniemi 4/+2

Iina Andrikopoulou 0/-2

Katja Kylmäaho 0/0

Michaela Madsen 0/0

Salla Karhu 2/-2

Laura Penttilä (L)

Piia Korhonen  ei pelannut

Torjunnat 3-13

Ässät 1-2

Syöttövirheet 8-9 

Hyökkäys% 23-56

Vastaanotto% 42-42

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: