CEV: Mestareiden liigan alkukierrokset ja alemmat cup-kohtaamiset arvottu

Mestareiden liigan lohkovaiheen tavoittelun kierrokset on arvottu.

Miesten lohkovaiheeseen on vapaana kaksi paikkaa, joita tavoittelee 17 joukkuetta, eli pääosan joukkueista on voitettava kolme otteluparia jatkaaksenn lohkovaiheeseen. Naisissa vielä vapaana olevaa kahta paikkaa tavoittelee 10 joukkuetta.

https://championsleague.cev.eu/en/articles/2022/european-cups-2022-drawing-of-lots-offers-insight-into-early-season-matchups/

https://championsleague.cev.eu/en/women/#home

https://championsleague.cev.eu/en/men/

Mestareiden liigan lohkot arvotaan 24. syyskuuta.

Kaikkiaan eurocupeissa pelaa ennätysmäärä joukkueita, 197 kappaletta. Suomalaiset eivät kuitenkaan osallistu CEV Cupiin tai Challenge Cupiin, vaikka paikkoja olisi ollut tarjolla meillekin runsaasti. Tulevina vuosina tämä tarkoittaa rankingin putoamista ja paikkojen vähenemistä.

Mestareiden liigan alkukierroksilla häviäminen tarkoittaa vielä paikkaa CEV Cupissa. Jos esimerkiksi VaLePa häviäisi avausottelunsa Hollannin Apeldoornille, se kohtaisi CEV Cupissa seuraavalla kierroksella ranskalaisen Toursin, joten vastus ei ainakaan helpottuisi. Voitolla vastaan tulisi Benfica Lissabon, jota edustaa nykyään VaLePan viime kauden hakkuri Aaro Nikula.

https://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/ford-store-levoranta-sastamala-avaa-mestarien-liigan-hollannissa.html

CEV Cup on varsin kovatasoinen tulevana vuonna. Miesten sarjassa ovat mukana esimerkiksi Zenit Kazan, PGE Skra Belchatow, Modena Volley ja Tours VB ja naisissa Eczacibasi Istanbul, Unet e-work Busto Arsizio ja Allianz MTV Stuttgart.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: