Suomi luovutti Tshekki-pelin, Turkki-voitto vei jatkoon

Suomen beach volleyn edustusnaisille jäi voitettavaa Continental Cupin toisen kierroksen avauspäivän jälkeen Turkin Izmirissä, mutta tummia pilviä menestyksen taivaalle nousi ikävän Riikka Lehtosen loukkaantumisen myötä.

Paikka lopputurnaukseen juhannukseksi kuitenkin irtosi, kun seuraavassa pelissä kaatui turnauksen järjestäjä Turkki. Välieräpelillä Kreikkaa vastaan ei jatkopaikan suhteen ollut merkitystä, joten Sinisalo/Prihti hävisivät ja Lehtonen/Ahtiainen luovuttivat.

https://lentis.net/2021/05/05/biitsin-olympiakarsinta-naisten-2-kierros/

LENTOPALLOLIITON TIEDOTE:

Izmirin avauspelissä Suomi sai vastaan Slovenian turnauksen nelos- ja viitosrankattujen kohtaamisessa. Riikka Lehtonen / Niina Ahtiainen voitti avauspelisssä Nina Lovsin / Spela Morgan 21-16, 21-12. Ottelun olennaisin asia oli kuitenkin Lehtosen vamma.

– Ensimmäisessä pelissä slovenialaispelaaja tuli verkon alta Riikan nilkoille ja se meni ympäri, valmentaja Toni Vahela manaili. 

Hammasta purren Lehtonen hoiteli pelin loppuun ja vielä myös koko kultaisen pelin, johon mentiin Ida Sinisalo / Vilhelmiina Prihti hävittyä oman pelinsä Tjasa Kotnik / Tajda Lovsin vastaan 22-24, 14-21. Kultaisessa ottelussa Lehtonen / Ahtiainen taisteli voiton Kotnik / Lovsin -kaksikosta 21-15, 21-15.

Turnauksen ykkössuosikkia Tsekkiä vastaan Sinisalo / Prihti pisti pystyyn kunnon kapinan maan ykkösparia Barbora Hermannova / Marketa Slukova vastaan. Avauserän voitto ei kuitenkaan kantanut ihan loppuun asti: 21-18, 13-21, 8-15.

Lehtosen vamman takia suomalaisten piti kuitenkin luovuttaa lohkofinaali toinen peli Tsekkeijä vastaan.

– Riikka ja Niina pelasivat kultaisen pelin kaikesta huolimatta jäätävän hyvin. Ida ja Vilkku kuittasivat puolestaan tsekeiltä ensimmäisen erän. Muutenkin esiityminen oli todella piristävä, valmentaja Toni Vahela sanoi.

Nyt pelattavalla Euroopan Continental Cupin 2. kierroksella pelataan kummallakin sukupuolella kolme kahdeksan joukkueen turnausta, joissa kaikissa kutakin maata edustaa kaksi paria. Jaossa on kussakin turnauksessa viisi paikkaa 3. kierrokselle kesäkuulle, josta turnauksien voittajat saavat olympiapaikan maalleen.

Suomi – Slovenia 2-1

Riikka Lehtonen / Niina Ahtiainen – Nina Lovsin / Spela Morgan 21-16, 21-12
Ida Sinisalo / Vilhelmiina Prihti – Tjasa Kotnik / Tajda Lovsin 22-24, 14-21
Lehtonen / Ahtiainen – Kotnik / Lovsin 21-15, 21-15

Suomi – Tsekki 0-2

Ida Sinisalo / Vilhelmiina Prihti – Barbora Hermannova / Marketa Slukova 21-18, 13-21, 8-15
Riikka Lehtonen / Niina Ahtiainen – Michala Kvapilova / Michaela Kubickova luovutus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: