Doha käynnistää biitsikauden

Beach volleyn maailman eliittii kokoontuu maaliskuun alussa ensimmäisen kerran yli vuoteen mittelemään paremmuudesta. Koronapandemian ajan kiinni ollut olympiaranking avataan ja pisteitä Tokioon selviämisen suhteen on jälleen jaossa. Mukana Dohan naisten turnauksessa nähdään myös kaksi suomalaisparia.

https://www.volleyball.world/en/beachvolleyball/worldtour/2020/1013

Naisten karsintajoukkueet Dohassa:
https://www.volleyball.world/en/beachvolleyball/worldtour/2020/wdoh2021/women/teamsinfo/qualification

– Doha on ensimmäinen tapahtuma yli vuoteen, jossa maailman parhaat joukkueet pääsevät kohtaamaan ja kenelläkään ei ole tietoa koska tämän jälkeen päästään kilpailemaan seuraavan kerran. FIVB:llä ei ole yhtään vahvistettua tapahtumaa vielä kesälle tämän lisäksi. Seuraava virallisesta kalenterista löytyvä tapahtuma on Continental Cupin 2.kierros toukokuun alussa Izmirissä, Badenissa ja Madridissa, kertoo Suomen uusi päävalmentaja Toni Vahela.

Dohan Katara Cupissa, jo ”bikinikohun” myötä julkisuutta saaneessa maailmankiertueen neljän tähden turnauksessa, pelaavat miehet sekä naiset. 

Naisten turnauksen peliasuihin tuli aluksi rajoituksia maan kulttuurin vedoten, mutta rajoitukset kumottiin myöhemmin. Näin naiset saavat pelata valitsemissaan peliasuissa. 

Turnauksen osallistujien listalla ovat mukana mm. kolminkertainen olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari Kerri Walsh-Jennings (42) Brooke Sweatin (USA) kanssa, hallitsevat maailmanmestarit ja rankingykköset Sarah Pavan / Melissa Humana-Parades (Kanada). 2015 maailmanmestari Agatha Dudan kanssa sekä viime kesän Euroopan mestarit Joana Heidrich / Anouk Vergé-Dépré (Sveitsi). 

Nopealla aikataululla tullut Dohan osakilpailu oli saanut aikaan varsinainen harjoitteluruuhkan Teneriffalla. Suomalaisten ohella naisista paikalla oli 15-20 Euroopan huippuihin lukeutuvaa joukkuetta ja miesten puolella hieman vähemmän.

Pelaajat janoavat kisaamaan

Niina Ahtiainen pelaa nyt neljättä kautta Riikka Lehtosen parina.

– Tämä korona-aika on ollut todella outoa, kun turnauksia ei ole ollut ulkomailla. Kaikki tapahtui jotenkin niin äkkiä ja sitten ei ollutkaan mitään. Onneksi pääsimme viime vuonna pelaamaan EM-kisat sentään ulkomaille hienolla tuloksella. Ja kaiken tämän keskellä ollaan päästy harjoittelemaan hyvin ilman mitään suurempia loukkaantumisia. 

– Teneriffan leiri oli onnistunut ja pääsimme treenaamaan ja pelaamaan monien eri parien kanssa. Tällaisena aikana ei tee mieli matkustella, mutta on siistiä päästä pelaamaan taas pitkästä aikaa. Innolla odotetaan Dohan turnausta.

Toinen suomalaispari Dohan karsinnassa on Anniina Parkkinen/Vilhelmiina Prihti. Prihti ei kuitenkaan päässyt Teneriffalle vaan tilalla harjoitteli Ida Sinisalo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: