Euroopan liigat tulossa, lohkot jaetaan 18. joulukuuta

Euroopan liigoja ei 2020 päästy pelaamaan, mutta kahtena edellisenä kesänä Suomen naisten lentopallomaajoukkue on saanut turnauksesta erinomaisia kokemuksia sekä hyvää menestystäkin. 2018 Suomi oli mukana Final Four -lopputurnauksessa sijoittuen neljänneksi ja 2019 se sijoittui seitsemänneksi.

– Pitkäksi venyneen koronapandemia-ajan jälkeen on hieno päästä suunnittelemaan kesää 2021. Toivo sen läpiviemiseksi suunnitelmien mukaan on todella suuri, päävalmentaja Tapio Kangasniemi toteaa. 

Tavoitteena Suomella on pääsy EM-lopputurnaukseen toukokuun karsinnoista ja itse kisoissa jatkokierroksille pääsy sekä Kultaisessa liigassa pääsy lopputurnaukseen Final Fouriin.

– Jotta pääsy tavoitteisiin onnistuu niin pelaajien ja pelin on tänä vuonna oltava hyvässä ”tikissä” heti keväällä ja sitten Kultaisessa liigassa vielä on mahdollista virittää peliä ko. joukkueelle ja pelaajille optimaaliseen suuntaan. Kova, hieno ja työntäyteinen kesä siis tulossa, Kangasniemi kertoo.

Euroopan liigan lohkovaiheen turnaukset pelataan 28.-30.5. ja 4-6.6. Final Four on vuorossa 18.-20.6.
https://www.cev.eu/Competition-Area/competition.aspx?ID=1296&PID=2062

Lohkojen voittajat sekä  isäntäjoukkue Bulgaria selviytyvät Final Four -lopputurnaukseen. Final Fourin kaksi parasta selviytyvät myös FIVB Challenger Cupiin, joka pelataan Kroatiassa kesä-heinäkuun vaihteessa.
https://www.volleyball.world/en/volleyball/challengercup/2021/news/qualification-system-and-host-countries-for-the?id=91894

Turnauksen kalenterikokous on 18.12., jolloin määritellään lohkot sekä turnausisännät. Joukkueet asetetaan lohkoihin ns. serpentiinisysteemillä CEV:n rankingin 1.1.2020 mukaan.

Naisten Kultaiseen liigaan nousi 2019 voittaja Romania ja sieltä putosi Ruotsi. Jos kaikki 12 paikan omaavaa maata lähtevät mukaan Kultaiseen liigaan, niin Suomen (CEV ranking 21) lohkossa pelaisivat Kroatia (CEV ranking 9), Espanja (14) ja Unkari (17).

Kultaisen liigan pääpalkintona on naisilla sekä miehillä 125 000 euroa. Hopeajoukkueelle luvassa on 80 000 euroa, kolmoselle 60 000 euroa sekä neloselle 40 000 euroa.

Suomen miesten joukkue ei aio osallistua Euroopan hopeiseen liigaan, vaan keskittyy harjoittelemalla kohti syksyn EM-kisojen kotona pelattavaa alkulohkoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: