LiigaPlokille historian ensimmäinen mestaruus

Pihtiputaan LiigaPloki nappasi seurahistoriansa ensimmäinen mestaruuden, kun se valtasi Finnish Teknikum Cupin (Suomen Cup) naisten lentopallomestaruuden. LiigaPloki kaatoi huimassa yli 2,5 tuntisessa finaalissa kymmenkertaisen cupmestarin LP Viestin 3-2 (17-25, 28-30, 26-24, 25-22, 17-15).

LP Viesti hallitsi finaalia täysin 1,5 erää. Passari Viktoriia Tuchashvilin akillesjännevamma katkaisi toisen erän 11-2 -tilanteessa salolaisten lennon. LP Viesti kuitenkin keräsi rivinsä vielä erän lopussa vieden sen jatkopalloilla, mutta sen jälkeen pihtiputaalaiset kuittasivat kolme viimeistä erää tasaisen taistelun jälkeen.

Alexis Conaway ja Maddie Palmer nousivat vahvalla laitapelillään LiigaPlokin tähdiksi hurjaa taistelutahtoa huokuneen kapteeni Elizabeth Fieldin ohessa. Conaway keräsi 23/+14 , Palmer 17/+7 ja Field 15/+11.

LP Viestin riveissä eniten pisteitä tekivät hakkuri Katarina Pilepic (18/+7) ja Nette Peit (18/+2). Heidän lisäkseen isoon rooliin nousi 13/+5 tehnyt keskipelaaja Nea Haatainen.

Elizabeth Field, LiigaPlokin kapteeni:

– Luoja, miten ylpeä olen joukkueesta: sen jokaisesta jäsenestä. Olipahan melkoinen peli! Totta kai Tuchashvilin loukkaantuminen oli todella ikävää katsottavaa. Halusimme voittaa näille meidän upeille faneille. Olen nyt kolmatta vuotta Pihtiputaalla ja heillä on valtavasti sydäntä meille ja lentopallolle. 

– Alun jälkeen nousimme upeasti peliin. Esimerkiksi Tatan (Venessa Loukonen) syötöt olivat upeita. Tämä oli todellista ryhmätyötä. Viidennet erät meille nyt tällä kaudella 10-0. Uskomatonta!

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja:

– Olen ylpeä joukkueesta, huikea taistelu. Totta kai se, että likainen ja liukas kenttä vei meiltä passarin on anteeksiantamatonta. Veda (Mansikkaviita) pelasi lopulta erinomaisesti, mutta 1,5 erää passipeli oli täysin meidän hallintaa. Meillä oli mahdollisuus voittaa moneen kertaan, mutta LiigaPloki ansaitsi voittonsa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: