Suomi kaukana Bulgarian tasosta

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen taival EM-kisoissa 2019 päättyi torstaina 0-3 (14-25, 21-25,19-25) -häviöön Bulgarialle. Suomi sijoittui oman alkulohkonsa viidenneksi eli sen loppusijoitus löytyy väliltä 17-20. Bulgaria jatkaa turnausta lohkokolmosena sunnuntaina Azerbaidzhania vastaan Budapestissa.

Ankaran A-lohkon muut jatkajat ovat iltapelissä lohkovoitosta pelaavat Serbia ja Turkki sekä neljänneksi lohkossa sijoittunut Kreikka.

Bulgaria pelasi turnauksen selkeästi tähän mennessä parhaan pelinsä olleen vakuuttava hyökkäyksessään, etenkin sen varmuudessa. Myös heidän torjuntapelinsä oli vakuuttavaa, he veivät tappotorjunnat 14-5.

Suomen tehoista vastasivat hakkuri Piia Korhonen (16/+12) ja yleispelaaja Suvi Kokkonen (13/+6).

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

– Tavoite oli jalo: mennä alkulohkosta jatkoon. Olen tyytyväinen siihen, että olimme ennen viimeistä peliä vielä tavoitteen suunnassa, ja jatkopaikka oli mahdollinen. Pitää kuitenkin olla pettynyt, ettemme päästy tavoitteeseen. Pari katkopalloa meillä oli Turkki- ja Kreikka-peleissä, pienestä oli kiinni. Erien loput toki ovat vain jäävuoren huippu.

– Haluan kaivaa kuitenkin aina ensisijaisesti positiivisia asioita. Kyllähän tämä meidän pelitavan riemukulkua oli tämä turnaus. Pelitapamme on erilainen, mutta myös tulosta tuottavaa. Uskon, että olemme tässä vähän edelläkävijöitä. Kolme vuotta sitten aloitimme pelinopeuden kanssa, nyt joukkueet osaavat jo pelata meitä vastaan. Kuitenkin osasimme tuoda taas uutta. Pelasimme läpi turnauksen aika hyvin omaa peliämme-

Suomen avaus oli tuttu kisojen kolmesta edellisestä ottelusta: Alanko, Korhonen, Karhu, Kokkonen, Madsen, Laakkonen ja Koskelo (L).

https://www.cev.eu/Competition-Area/CompetitionStandings.aspx?ID=1053

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: