EM: Paikkoja haetaan pudotuspeleihin

Toiseksi viimeisen alkulohkopäivän tulokset valmistelevat mielenkiintoista loppuratkaisua neljän parhaan joukkoon pääsemiseksi kussakin lohkossa.

https://www.cev.eu/Competition-Area/Competition.aspx?ID=1053&PID=1578

A: SRB – GRE 3-0, FRA – TUR 0-3

B: BEL – POL 3-2, UKR – SLO 2-3

C: AZE – EST 3-2, CRO – HUN 3-0

D: RUS – ESP 3-0, GER – BLR 3-0

C-lohkossa Viro taisteli viimeisen pelinsä kunniaksi Azerbaidzhania vastaan ensimmäisen pisteen ikinä EM-kisoista ja Unkari taisteli kunnioitettavasti Kroatiaa vastaan, mutta joutuu viimeisen kisapäivän epätoivoiseen asemaan yrittämällä Hollannin kaatamista jatkopaikan eteen Romanian sijaan.

B-lohkossa pelattiin pitkään ja hartaasti. Belgia nipisti ensin 3-2 voiton Puolasta, ja Slovenia eteni jatkoon taistelemalla 3-2 voiton Ukrainasta. Ukrainan jatkohaaveet katosivat. B-lohkossa jatkajat ovat selvillä, mutta järjestys täysin auki kärkikolmikon osalta.

D-lohkossa Espanjan iloinen jatkopaikka varmistui, kun Valko-Venäjän 0-3 tappio Saksalle vei sen jatkohaaveet. Slovakia jää kolmoseksi lohkossa, ellei se yllätä Venäjää. Tällöin joudutaan siirtelemään joukkueita ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, riippuen siitä mikä on Puolan sijoitus B-lohkossa, sillä Puola ja Slovakia eivät voi kohdata keskenään – molemmille kun on luvattu kotiottelu pudotuspelien avauskierrokselle.

CEV:lle ei voi antaa kiitosta tästä turnausjärjestelmästä. Tällaisella muljaamisella katsojan osa tehdään vaikeaksi, kun ei tiedä jatkopeleistä kuka pelaa ja missäkin. Ainakin mahdolliset lentovaraukset kannattaa ostaa peruutusmahdollisuudella.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: