EM: Jatkopaikkoja varmistui, Saksa yllätti Venäjän

Serbia ja Turkki varmistivat kolmen ottelukierroksen jälkeen jatkopaikan A-lohkossa Ankarassa.

https://www.cev.eu/Competition-Area/Competition.aspx?ID=1053&PID=1578

https://eurovolley.cev.eu/en/women/

Turkki ja Bulgaria pelasivat mahtavatunnelmaisessa Ankara Spor Salonussa todella kovatasoisen kamppailun. Bulgaria mainiosta alustaan huolimatta on 1-3 tappionsa jälkeen sillassa voittamaan viimeiset kaksi otteluaan jatkopaikan eteen. Niissä se kohtaa Kreikan ja Suomen.

Turnaus onkin näyttänyt, että ne joukkueet, jotka ovat kierrättäneet pelaajiaan ovat pystyneet sekä yllätyksiin että tasaisempaan peliesitykseen. Suomella olisi erityisesti kehitettävää tässä asiassa.

Turkin osalta pientä huolta toi kolmannen erän jälkeen pois vaihdetun teinisensaation Ebrar Karakurtin jalkaa hoidettiin vaihtonurkkauksessa kuntoon neljännen erän puoliväliin asti, mutta ilmeisesti kyse on vain väsymyksestä.

Ykköslibero Simge Sebnem Akoz puolestaan täräytti polvensa ja reitensä kivikovaan videomainosaitaan, ja hän lähti salista tarkempiin tutkimuksiin.

Serbia voitti täysin puolivaloilla pelaillen Ranskan. Gallialaiset antoivat hienosti kaikille peliaikaa maailman ykkösjoukkuetta vastaan vaihtamalla toiseen erään kaikki seitsemän pelaajaa, mutta senkin jälkeen he nousivat taistelemaan pelissä vielä pisteestä, kun Serbiakin vaihtoi puolivälissä suuren osan kuusikostaan.

Serbia kuitenkin hoiti ottelun lopulta neljännessä erässä 25-23, eikä Ranskankaan valmentaja paljon hötkyillyt, vaan antoi kakkospelaajien pelata loppuun asti lukuun ottamatta  yhtä ikävän näköistä loukkaantumista., kun Manon Moreels joutui jättämään kentän.

B-lohkossa Italia varmisti ja Puolalla on mahdollisuus iltapelissä jatkopaikan varmistamiseen.

C-lohkossa vain Hollanti on toistaiseksi varma jatkaja. Unkarin tilanne on hälyttävä sen hävittyä Azerbaidzhanille, Ihmeteltävä on Unkarin jatkoon päästessä vielä sitä, kuka pelaa missäkin, sillä Unkari ja Turkki eivät voi kohdata keskenään ensimmäisessä pudotuspelissä.

D-lohkossa Saksa yllätti Venäjän  3-2. Tällä tuloksella molemmat ovat käytännössä varmoja pudotuspelijoukkueita. Jos Slovakia kuitenkin jää ulos kahden joukosta, jomman kumman osaksi tulee ilmeisesti matkustaa Puolaan ensimmäiseen pudotuspeliin, vaikka edelleenkään systeemistä ei tässä tapauksessa ole täyttä varmuutta, miten joukkueita tässä tilanteessa pudotuspeleihin sijoitellaan.

A: FRA – SRB 1-3, TUR – BUL 3-1

B: ITA – BEL 3-0, POL – UKR 3-1

C: NED – CRO 3-0, HUN – AZE 0-3

D: GER – RUS 2-3,  SVK – BLR 3-2

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: