Biitsin Suomen mestaruudet tuttuihin käsiin

Jyväskylän SM-lopputurnaus beach volleyssa huipentui naisten mitalipeleihin. Erien ratkaisuhetkillä suureen rooliin nousseelle Riikka Lehtoselle mestaruus oli jo uran yhdestoista.

Naisten loppuottelu oli naisten ja nuorten maajoukkuepelaajien kohtaaminen. Aliisa Vuorinen ja Vilhelmiina Prihti voittivat välierässä toiseksi sijoitetut Ida Sinisalon ja Anna Rantalan. Vastaansa loppuottelussa nuoret sastamalaiset saivat hallitsevat Suomen mestarit Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen.

Vuorinen ja Prihti tulivat loppuotteluun vahvasti syöttäen ja hyökäten, ja laittoivat kokeneemmat Lehtosen ja Ahtiaisen tiukoille etenkin ottelun ensimmäisessä erässä.

– Tiedossa oli, että he tulevat peliin ennakkoluulottomasti. He pelasivat tosi hyvin ja rohkeasti niin kuin heidän pitikin, Lehtonen analysoi ottelua.

– Rutiini oli se, joka toi voiton. Tehtiin muutama virhe vähemmän kuin vastustaja, ja siihen se peli kulminoitui.

Riikka Lehtoselle mestaruus oli jo yhdestoista. Lehtonen saavutti ensimmäisen mestaruutensa vuonna 1997 – samana vuonna, kun parinsa Niina Ahtiainen syntyi. Lehtonen iloitsee sekä oman uransa jatkumisesta että lajin kehittymisestä Suomessa.

– Olen kiitollinen siitä, että saan vielä pelata ja että olen edelleen motivoitunut treenaamaan. Olen myös iloinen, että Suomessa on taso lähtenyt nousuun ja lajiin panostetaan enemmän. Meillä on tulossa erittäin potentiaalisia junnuja.

Ensimmäistä kesää yhdessä pelaavat Ida Sinisalo ja Anna Rantala olivat asettaneet kesän tavoitteeksi nousta Suomessa kolmen parhaan joukkoon. Niukan välierätappion jälkeen pronssiottelu Tuuli ja Katja Metsäkoivua vastaan käynnistyi virheiden sävyttämänä.

– Ensimmäinen erä lähti tahmeasti käyntiin, eikä saatu omaa peliä kasaan millään osa-alueella. Voitetun toisen erän jälkeen kolmanteen yritettiin lähteä nolla-nolla tilanteesta, ensimmäistä beach volley -kesäänsä pelaava Rantala kommentoi.

Parin kesä jatkuu kansainvälisissä merkeissä.

– Huomenna lähdetään Kiinaan, ja siellä on maailmankiertueen osakilpailu, jossa tavoitteena on päästä pääsarjaan, jo kuudennen SM-mitalinsa saavuttanut Ida Sinisalo kertoi parin suunnitelmista.

Jyrki Nurminen ja Santeri Siren puolustivat onnistuneesti vuoden 2018 mestaruuttaan.

Jyväskylän SM-lopputurnauksen suurimmat yllättäjät olivat turnauksessa seitsemänneksi sijoitetut Marko ja Miro Määttänen, jotka antoivat loppuottelussa Sirenille ja Nurmiselle hyvän vastuksen.

Nurminen ja Siren pelasivat molemmat ottelunsa vakuuttavasti ja vähin virhein. Välierässä kaatuivat Saku ja Jarmo Viljamaa suoraan kahdessa erässä 2–0 (21–13, 21–18).

– Meillä oli tavoite lähteä tänne pelaamaan kauden parasta peliä, ja pelasimmekin hyvää omaa peruspeliä. Oli myös hienoa nähdä Määttäsen veljekset yllättäjänä loppuottelussa.

Jyrki Nurmiselle mestaruus oli jo neljäs peräkkäin ja kokonaisuudessaan viides. Marko Määttäselle hopea on ensimmäinen SM-mitali.

Pekka Piippo ja Harri Suonikko saivat käännettyä pronssiottelun voitokseen tappiollisen avauserän jälkeen. Saku ja Jarmo Viljamaa tulivat otteluun vahvasti, mutta ottelun edetessä hallinta siirtyi hiljalleen Piipolle ja Suonikolle. Ensimmäisen yhteisen SM-mitalinsa Piippo/Suonikko veivät tuloksella 1–2 (21–18, 21–23, 10–15).

– Oli tosi hankala lähteä pronssiotteluun välierätappion jälkeen, mutta sytyimme ottelun edetessä pelaamaan. Pelin rentous yleensä löytyy pronssipelissä, ja tänäänkin parannettiin peliä huomattavasti välierästä, Pekka Piippo kommentoi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: