Hubert Wagner Memorial

Krakova 3. päivä

Brasilia turnausvoittoon Krakovassa
– Puola löi Suomen päätöspelissä

Brasilia voitti Wagnerin Muistoturnauksen lyömällä Serbian 3-0. Brasilia hävisi turnauksessa vain yhden erän. Puola oli turnauksessa toinen, Serbia kolmas ja Suomi neljäs.

Suomi kärsi turnauksen kolmannen tappionsa Puolan Krakovassa isäntämaa Puolalle 0-3 (19-25, 16-25, 19-25)

Kaksi edellistä maailmanmestaruutta voittanut Puola pelasi vakuuttavasti ja Suomen pelin aikana kasvanut virhealttius ei antanut vieraille suuriakaan mahdollisuuksia.

Lauri Kerminen valittiin turnauksen parhaaksi liberoksi.

Turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin Brasilian Leal.

Muut palkitut:

Paras passari Fabian Drzyzga Puola
Paras hyökkääjä Dawid Konarski, Puola
Paras torjuja Karol Klos, Puola
Paras syöttäjä Wallace, Brasilia
Paras vastaanottaja Mauricio, Brasilia
Paras libero Lauri Kerminen

Suomen avaus: Eemi Tervaportti, Samuli Kaislasalo, Elviss Krastins, Peetu Mäkinen, Tommi Siirilä, Markus Kaurto, Lauri Kerminen (L).

Avauserässä Suomi esitti pirteää peliä, mutta Puolan puolustaminen ja hyökkääminen oli kuitenkin liikaa. Puolan hyökäysprosentti oli 59 ja joukkue teki vain kolme omaa virhettä erään. Syntymäpäiväsankari Samuli Kaislasalo vastasi pääävalmentaja Joel Banksin ”huutoon” taottuaan avauserään 8/+8. Myös Peetu Mäkinen oli mainio 6/+4.

Toisen erän 10-8 -johtoa seurasi viisi perättäistä Puolan pistettä, joissa Suomi jäi täysin seuraajan rooliin. Kaislasalon toinen erä muodostui lähes painajaismaiseksi, kun nyt sadoksi tuli 0/-4.

Kolmas erä kulki tasaisesti kasvavalla erolla kotijoukkueen hallinnassa alusta loppuun.

Päävalmentaja Joel Banks:

– Pelasimme varsin hyvän pelin ja ratkaisimme taas muutamia ongelmia lisää. Pelisysteemimme kehittyy koko ajan. Erien lopussa pelimme muuttui kuitenkin turhan yksiulotteiseksi. Pelasimme tänään joukkuetta vastaan, joka tunnetaan erinomaisesti puolustuspelaamisesta ja sitä he tänään esittivätkin. Saimme heiltäkin tänään paljon opittavaa.

– Koko turnauksen osalta pelimme kehittyi meilestäni hyvin. Vastustajamme olivat kaikki maailman terävintä kärkeä ja tämä oli monelle pelaajalle kaste tällä tasolla. Tämä oli kova haaste ja uskomattoman hieno kokemus kaikkiaan.

Pelikuvia järjestäjien sivuilla: https://fundacjawagnera.pl

Suomen pistemiehet:

Samuli Kaislasalo 12/+3
Peetu Mäkinen 15/+7
Tommi Siirilä 4/+1
Sauli Sinkkonen 4/+2
Antti Ronkainen 7/+5
Niko Suihkonen 1/+1
Lauri Kerminen (L)
Elviss Krastins 0/-2
Markus Kaurto 0/-2
Lelu Ojansivu
Eemi Tervaportti
Urpo Sivula
Fedor Ivanov 0/-2
Henrik Porkka (L) ei pelannut

Torjunnat 4-10
Ässäsyötöt 4-2
Syöttövirheet 10-6
Hyökkäys% 41-61
Vastaanotto% 51-42

 

Krakova 2. päivä

 • Serbia – Suomi 3-1
 • Brasilia – Puola 3-1Serbia sai tehdä kunnon iltapuhteen Suomen kanssa

  Suomi piinasi Krakovan turnauksen toisena pelipäivänä Serbiaa neljä erää. Avauserän erävoiton jälkeen ei paukut kuitenkaan riittäneet kolmen seuraavan ratkaisuvaiheessa ja loppunumeroiksi kirjattiin 1-3 (25-21, 20-25, 21-25, 26-28).

  Suomen isoja onnistujia olivat keskipelaaja Markus Kaurto ja yleispelaaja Peetu Mäkinen. Passari Eemi Tervaportti ruokki heitä komeasti läpi illan.

  Suomen erikoisuus oli peräti neljän eri hakkurin käyttäminen ottelussa vaikka varsinainen hakkuri Samuli Kaislasalo olikin pukeutunut liberopaitaan. Hakkurina näyttivät osaamistaan Urpo Sivula, Lelu Ojansivu, Niko Suihkonen sekä Antti Ronkainen.

  Serbia hävisi turnauksen avauspelissään torstaina Puolalle 1-3. Perjantain avauspelissä puolestaan Brasilia voitti Puolan 3-1.

  Mäkinen ja Kaurto kiittivät avauspaikoistaan

  Suomen avaus oli: Eemi Tervaportti, Urpo Sivula, Elviss Krastins, Peetu Mäkinen, Sauli Sinkkonen, Markus Kaurto ja Lauri Kerminen. Samuli Kaisalasalo oli merkitty tällä kertaa toiseksi liberoksi. Serbia marssitti kentälle eilen Puola-ottelussa vähemmän pelanneet miehensä.

  Avauserä oli Suomelta mainio alusta loppuun. Edes kaksi Serbian kolmen pisteen pisteputkea ei saanut päitä painuksiin ja niistä toivuttiin vastaamalla samalla mitalla. 20-17 – johto hupeni parilla virheellä 20-20:een, Tuplavaihdosta kentälle tulleet Fedor ivanov ja Lelu Ojansivu saivat palaset jälleen kohdilleen ja Markus Kaurton vahvalla pelillä erä kotiin 25-21. Etenkin torjunnassa Suomi oli serbialaisia parempi (4-1).

  Toisen erän alku oli puolestaan vaisu Serbian saadessa lähes lahjaksi 9-4 -johdon. Tämän kiriminen osoittautui liian vaikeaksi tehtäväksi. Niko Suihkonen otti erässä hetkeksi hakkurin paikan tuplavaihdolla Ivanovin kanssa. Suomi teki erään peräti 11 pistettä virheillään Serbialle, joista kahdeksan syötöillä.

  Lelu Ojansivu johti suomalaisten rynnistystä kolmannen erän alussa. Parilla torjunnalla ja puolustamisellakin hakkuri avitti joukkueen 9-3 -johtoon. 11-6 -numeroista Serbia tiivisti torjuntaansa ja tuli nopeasti pisteen päähän (11-10). Tasaisen erän keskivaiheen jälkeen Serbia pääsi tasoihin 17-17 – tilanteessa ja ohi heti seuraavalla pallolla. Loppuerän serbialaiset hoisivat tyylillä.

  Neljänteen erään Suomi otti jo illan neljännen hakkurin kentälle, nyt oli Antti Ronkaisen vuoro. Jälleen erän alku oli Suomen, mutta Serbia jyräsi tasoihin 15-15 -tilanteessa ja 16-17 -johtoon. Erän lopulla eräpallotilanteet vaihtelivat useaan otteeseen, kunnes Serbia päätti ottelun Lazar Cirovicin ässään 26-28.

  Päävalmentaja Joel Banks:

  – Ensimmäinen tunne on pettymys, koska emme ole pelaamassa parasta aikaa viidettä erää. Serbia pelasi tänään hieman erilaisella kokoonpanolla kuin eilen, mutta kyllä tämä oli meidän paras peli tänä kesänä, Meillä on edelleen paljon töitä tehtävänä. Olen erittäin tyytyväinen yleispelaajiemme pelin. Hakkuripuolella olisimme tarvineet parempaa pelaamista. Edelleenkin harmittaa, että emme saaneet tänään palkintoa viidennen erän ja mahdollsen voiton merkeissä.

  Pelikuvia järjestäjien sivuilla: https://fundacjawagnera.pl/wagner2019-finlandia-serbia-foto/

  Suomen pistemiehet:

  Peetu Mäkinen 16/+8
  Elviss Krastins 15/+5
  Markus Kaurto13/+10
  Urpo Sivula 4/+1
  Sauli Sinkkonen 6/+4
  Lelu Ojansivu5/-3
  Eemi Tervaportti 2/0
  Antti Ronkainen 3/0
  Tommi Siirilä 1/-1
  Lauri Kerminen (L)
  Niko Suihkonen
  Fedor Ivanov
  Henrik Porkka
  Samuli Kaislasalo (L) ei pelannut

  Torjunnat 11-8
  Ässäsyötöt 4-6
  Syöttövirheet 18-19
  Hyökkäys% 46-51
  Vastaanotto% 48-51

Krakova, 1. päivä

 • Puola – Serbia 3-1
 • Brasilia – Suomi 3-0

https://www.livetulokset.com/lentopallo/maailma/hubert-wagner-memorial/tulokset/

Brasilia tykitti Suomen miehet  ulos hallista lukemin 3-0 (25-15, 25-12, 25-16) Hubert Wagner Memorial -turnaukessa.

Brasilia oli kaikilla osa-alueilla parempi. Kovan syöttönsä ansiosta se sai Suomen hyökkäyspelinkin suurin vaikeuksiin. Vastustajan hyökkäysprosentti oli huima 66, Suomen 32. Kaikkiaan Brasilian hyökkäys jäi 36 plussan puolelle, Suomen viisi.

Suomen avaus oli Eemi Tervaportti, Antti Ronkainen, Elviss Krastins, Tommi Siirilä, Urpo Sivula, Sauli Sinkkonen ja Lauri Kerminen (L).

Avauserässä (15-25) ero tuli Brasilian vahvan syöttpelin alustamana. Keltapaitojen hyökkäyskin kulki kivasti (54%), kun Suomen vastaava oli 30%. Sauli Sinkkonen pelasi mainion erän tehden 4/+4.

Toisen erän tasaisen alun jälkeen Brasilia karkasi Mauricion syöttövuorolla teknisen aikalisän jälkeen 12-8 -johtoon. Peetu Mäkinen, Samuli Kaislasalo sekä Fedor Ivanov tulivat kentälle erän puolivälin jälkeen. Kaikkiaan erä oli Suomelta vaikea, se sai tehtyä vain kuusi omaa pistettä.

Kolmannen erän Suomi jatkoi toiseen erään tulleella seitsikolla alusta loppuun. Brasilian tulivoima oli edelleenkin kovaa ja torjunta rutisti Suomea ahtaalle.

Suomen pistemiehet:

Urpo Sivula 4/-1
Antti Ronkainen 2/-6
Elviss Krastins 1/-4
Sauli Sinkkonen 4/+3
Tommi Siirilä 1/0
Eemi Tervaportti 1/0
Lauri Kerminen (L)
Peetu Mäkinen 4/+3
Samuli Kaislasalo 5/+2
Fedor Ivanov 3/+1

Niko Suihkonen, Markus Kaurto, Henrik Porkka ja Lelu Ojansivu (L) eivät pelanneet.

Torjunnat 4-7
Ässäsyötöt 2-6
Syöttövirheet 13-8
Hyökkäys% 32-66
Vastaanotto% 37-51

 

Joukkueet valmistautuivat Olympiakarsintoihin, jotka pelataan 9.-11.8.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: