Wienin Major-turnaus on lajin helmiä

Wien *****

Huippuparit pelaavat seuraavaksi beach volleyn Major-turnauksen Wienissä.

Myös Suomen Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen sekä Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen palaavat kisahiekalle Wienissä järjestettävässä beach volleyn FIVB:n viiden tähden turnauksessa.

Vuosi sitten 17:nneksi Itävallassa sijoittuneet suomalaisparit aloittavat turnauksen 32 joukkueen karsinnoista. Lahti-Liukkonen ja Parkkinen pelasivat viimeksi karsinnoissa tasan vuosi sitten, tuolloinkin Wienissä.

– On jännittävää lähteä hakemaan vauhtia pitkästä aikaa karsinnoista. Olemme kuitenkin kiivenneet taas askel kerrallaan takaisin kohti omaa laadukasta pelaamista, joten fiilikset ovat hyvät, Lahti-Liukkonen sanoo.

Moskovan EM-kisat ovat ohjelmassa heti seuraavalla viikolla, mutta valmistautuminen kovatasoiseen Wienin turnaukseen tapahtuu perinteisin rutiinein.

– Saavuimme sunnuntaina pelipaikalle ja vedettiin treenit Suomen ja Espanjan kesken. Saatiin näin mukavasti matkajalat auki, Ahtiainen kertoo.

Pääsarjapaikkaan vaaditaan kaksi voittoa. Suomalaisparit on rankattu karsintaturnauksen sijoille 9 ja 15. Jos Lehtonen/Ahtiainen selviää toiselle karsintakierroikselle, vastassa on todennäköisesti karsinnan kakkossijoitettu, USA:n pari Larsen /Stockman.

Lahti/Parkkinen raivaa tiensä pääsarjaan vähän helpompaa reittiä, kun toinen vastus on mahdollisesti Saksan Bieneck/Schneider.

Itävallassa on pelattu beach volleyn FIVB:n World Tourin turnauksia vuodesta 1997 lähtien. Kaksi vuotta sitten Klagenfurtista Wieniin siirtynyt megatapahtuma on yksi koko kiertueen upeimmista.

Wienin turnauksen otteluohjelma ja tulokset

http://worldtour.2019.fivb.com/en/wvie2019/women/results/qualifications

Maksullinen striimi (4,99 €/koko turnaus) kaikista otteluista

https://at.beachmajorseries.com/en/media/mediathek

Major-tapahtumien omat sivut:
https://at.beachmajorseries.com/en/2859/vienna-major-gets-the-green-light

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: